­ Paard&Sport magazine in 2021: zowel digitaal als papier - KNHS

Paard&Sport magazine in 2021: zowel digitaal als papier

Geplaatst op 22 maart 2021

KNHS-ledenmagazine Paard&Sport verschijnt dit jaar voor het eerst in digitale vorm. Waar het grootste paardenmagazine van ons land voorheen twee keer per jaar op de deurmat viel, ontvangen alle KNHS-leden van dertien jaar en ouder Paard&Sport in 2021 als digitaal magazine vier keer via een mailing in hun mailbox. Eind maart staat de eerste editie gepland. Daarnaast is een abonnement op 2x een papieren editie mogelijk.

 

Paard&Sport ook nog op papier

Naast de vier digitale edities in maart, juni, september en november laten we twee keer per jaar, in juni en november, een papieren Paard&Sport verschijnen. Geïnteresseerde KNHS-leden kunnen zich hier tegen een aantrekkelijk bedrag op abonneren.

Deze twee edities verschijnen tegelijkertijd met de digitale edities van juni en november en bevatten tussen de 40 en 50 pagina’s extra, met aantrekkelijke artikelen. De kosten voor een abonnement op dit informatief paardenmagazine vol boeiende verhalen en aansprekende beelden bedragen € 7,50, oftewel € 3,75 per nummer. 

 

 

 

Resultaten lezersonderzoek

Eind 2020 werd duidelijk dat ook de KNHS duidelijk was geraakt door de coronacrisis. De gewijzigde opzet van Paard&Sport valt onder de bezuinigingsmaatregelen die zijn genomen om de dienstverlening voor onze paardensport ook na de crisis op peil te houden.

We wilden ondanks de bezuiniging tot een gewenste vorm van Paard&Sport komen en hebben daarom vorig jaar een lezersonderzoek gehouden. De ruim 5.000 leden die de moeite namen de enquête in te vullen, maakten er een representatief onderzoek van, waarvoor onze dank.

Uit het lezersonderzoek kwam naar voren dat Paard&Sport magazine bijzonder goed wordt gewaardeerd. 70,8% van de respondenten gaf aan tevreden tot zeer tevreden te zijn over de inhoud (24,3% was neutraal). Hoewel er begrip was voor de reden voor de switch naar een digitaal magazine, bleek de wens ook aanwezig om een papieren editie te blijven lezen. Bijna 25%, 24,8 om precies te zijn, was bereid hiervoor te betalen.

 

Pilotjaar

Om aan deze wens tegemoet te komen, is ervoor gekozen de papieren Paard&Sport tegen een reëel bedrag in de lucht te houden. Uit het onderzoek kwam eveneens naar voren dat artikelen over instructie, paardenwelzijn, persoonlijke verhalen en wedstrijdsport goed scoren. Bij de extra artikelen die alleen in de papieren versie staan, nemen we deze voorkeuren mee.

Afhankelijk van de animo voor het abonnement besluiten we na dit pilotjaar of we door kunnen gaan met deze extra optie voor de leden. Aan de redactie zal het niet liggen. Zij doet er alles aan om ook in 2021 geslaagde edities van Paard&Sport te maken!

 

Lees hier meer over de mogelijkheden voor Paard&Sport 2021.

 

 

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 maart 2023
    Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 maart 2023
  • Wisseling proeven Paardrijden.nl
    Wisseling proeven Paardrijden.nl
  • In Memoriam: Henk Richardson
    In Memoriam: Henk Richardson