­ ParaPaard lanceert #RideforParaPaard - KNHS

ParaPaard lanceert #RideforParaPaard

Geplaatst op 29 januari 2021 in Dressuur & Para en KNHS

Sportfonds ParaPaard heeft een nieuw platform opgezet: #RideForParaPaard. Instructeurs en leerlingen kunnen een les doneren voor ruiters met een beperking. De impact van Corona maatregelen in ons land raakt het fonds, daarom heeft het bestuur gezocht naar een creatieve oplossing.

ParaPaard is een onderdeel van Fonds Gehandicaptensport, het fonds is afhankelijk van grote evenementen voor haar fondsenwerving. Aangezien deze al geruime tijd stil liggen is het bestuur op zoek gegaan naar een creatieve oplossing. Deze oplossing vond zij in Frankrijk, daar heeft een groep bekende dressuur en springruiters eens per maand een dagdeel besteed aan het geven van les aan ruiters. Deze ruiters betalen een vast bedrag dat direct bestemd is voor het goede doel. Gezien het grote succes van deze actie en de enthousiaste reacties van bekende ruiters in Nederland, gaan we dit ook in Nederland opzetten.

Oproep
We zoeken daarom zoveel mogelijk instructeurs, van ieder niveau en tak van sport, die belangeloos les willen geven zodat het lesgeld ten goede komt aan ParaPaard en zo weer aan de ruiters met een beperking. In ruil daarvoor ontvangen zij eeuwige roem en dankbaarheid opgetekend in een interview en gedeeld via social media.

In 2021 roept ParaPaard alle instructeurs van Nederland en hun leerlingen op 1 les, mag natuurlijk ook meer, te doneren aan ParaPaard zodat ruiters met een beperking ook kunnen blijven bewegen. Aanmelden kan direct via https://www.fondsgehandicaptensport.nl/ride-for-parapaard/

Bekende namen
#RideforParapaard wordt vanaf dag 1 gesteund door de bekende namen in de paardensport. Marielle Wiegmans vertelt trots: “We zijn begonnen bij Jeroen Dubbeldam, Tim Lips en Anky van Grunsven en die zeiden meteen ja”. Op dit moment doneren bekende ruiters zoals Rien van der Schaft, Madeleine Witte- Vrees, Peter Perlee, Marc Houtzager, Willem Greve en wereldkampioen mennen Bram Chardon een les aan ParaPaard. Madeleine over haar deelname: “Ik vind het belangrijk om voor andere mensen klaar te staan. Door dit initiatief kan ik een bijdrage leveren aan mensen voor wie het minder vanzelfsprekend is. Iedereen moet de kans krijgen om te genieten van de paardensport”.

Over ParaPaard
ParaPaard biedt steun aan organisaties en verenigingen die zich (willen) bezighouden met aangepaste paardensport activiteiten. Op deze wijze wil ParaPaard invulling geven aan de ambitie om voor iedereen aangepast en therapeutisch paardrijden toegankelijker te maken én te houden.

Persbericht ParaPaard / Fonds Gehandicaptensport

 

Ander Nieuws

  • Leren paardrijden: Gewichtshulpen
    Leren paardrijden: Gewichtshulpen
  • Selectietraject WK Jonge Dressuurpaarden 2021
    Selectietraject WK Jonge Dressuurpaarden 2021
  • Vanaf 1 maart kan je in de klassen Z1 t/m ZZ-Licht meedoen aan Online Dressuurproeven Beoordelen
    Vanaf 1 maart kan je in de klassen Z1 t/m ZZ-Licht meedoen aan Online Dressuurproeven Beoordelen