­ Pilot Jeugdrubrieken Eventing komend weekend van start - KNHS

Pilot Jeugdrubrieken Eventing komend weekend van start

Geplaatst op 11 augustus 2021 in Eventing

Op 14 augustus wordt de eerste eventingwedstrijd met jeugdrubrieken verreden in Kronenberg tijdens de Grandorse Horse Trials. Deze wedstrijd is onderdeel van de Pilot Jeugdrubrieken Eventing. De grootte van de pony speelt tijdens de jeugdrubrieken geen rol meer, maar de leeftijd van het kind staat centraal. Het gaat om rubrieken voor eventingruiters van 8 t/m 18 jaar met een paard of pony. Het doel is om jonge ruiters tegen leeftijdsgenootjes te laten rijden en het plezier van de eventingsport te vergroten.

In plaats van de reguliere rubrieken tijdens ponywedstrijden die op de categorie van de pony worden uitgeschreven, wordt er in de jeugdrubrieken juist gekeken naar de leeftijd van de ruiter. Kinderen rijden dan tegen leeftijdgenootjes in dezelfde leerfase en met dezelfde motoriek die past bij hun leeftijd. De rubrieken en daarmee ook de invulling van de cross wordt opgebouwd rond de leeftijd van het kind. 

Vernieuwing van de wedstrijdsport
De jeugdrubrieken dressuur, springen en eventing zijn onderdeel van het programma ‘vernieuwing van de wedstrijdsport. De wereld om ons heen verandert en de wedstrijdsport moet met maatschappelijke ontwikkelingen meebewegen om aan te sluiten op de behoefte van onze leden. Het doel is duidelijk: we willen onze wedstrijden leuker, eenvoudiger, flexibeler en toegankelijker maken! De jeugdrubrieken zijn daar een voorbeeld van.   

Schrijf je in! 
Inschrijven voor de jeugdrubrieken in Kronenberg is nog mogelijk. Klik hier om in te schrijven.

Veel gestelde vragen
Bekijk hier meer informatie over de jeugdrubrieken eventing en de antwoorden op alle veel gestelde vragen

Pilot organiseren?
De KNHS is op zoek naar organisaties die Jeugdrubrieken Eventing willen organiseren. Heb je interesse of wil je meer informatie dan kun je mailen naar: wedstrijden@knhs.nl of klik hier voor meer informatie over het organiseren van een pilotwedstrijd

Categorie: jeugdrubrieken, pilot, eventing

Ander Nieuws

  • Update KNHS Harnachementgids per 20 oktober 2021
    Update KNHS Harnachementgids per 20 oktober 2021
  • Deelnemers internationale wedstrijden 18 t/m 24 oktober 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 18 t/m 24 oktober 2021
  • Nederlandse afvaardiging WK Jonge Eventing paarden
    Nederlandse afvaardiging WK Jonge Eventing paarden