­ Ponyteam, Logan Fiechter en Mel Thijssen winnaars in Lamprechtshausen - KNHS

Ponyteam, Logan Fiechter en Mel Thijssen winnaars in Lamprechtshausen

Geplaatst op 03 mei 2021 in Springen

Na supervrijdag met de winst in de landenwedstrijd voor de Children en de Young Riders waren er ook op zaterdag en zondag meerdere Oranje-successen in Oostenrijk. De ponyteams werden zaterdag 1 en 2 in de Landenwedstrijd, Logan Fiechter won op zondag de Grote Prijs bij de pony’s en Mel Thijssen sloot het concours af met een klinkende overwinning in de EY-Cup U25 Grand Prix.

“De Grote Prijzen vandaag waren vooral technisch gebouwd”, vertelt Luc Steeghs, bondscoach van de Junioren en Young Riders, op zondagavond. “Voor veel ruiters was dat best nog wel wennen aan het begin van het seizoen en was het net nog een beetje te zwaar misschien.”
Over Mel Thijssen, die met Florida Balia (v.Bustique) de EY-Cup U25 Grand Prix won, spreekt Steeghs lovend. “Er waren bij de Junioren en de Young Riders weinig nulrondes in de Grote Prijzen. Mel reed als enige van de 41 deelnemers tweemaal foutloos. Het was niet hoog, maar technisch moeilijk. Mel heeft geconcentreerd gereden en dat vroeg het parcours ook. Dat was gewoon goed rijden wat ze deed.”
Op zaterdag eindigde het juniorenteam van Steegs als derde in de Landenwedstrijd. “Het was een team net onervaren combinaties. Na de eerste ronde stonden we derde en dat hielden ze vast in de tweede. We hadden 1 strafpunt meer dan de Zwitsers op de tweede plaats.” Het kwartet van Duitsland won.
“Ik ben positief over hoe er gereden is. Er zijn een paar ruiters bijgekomen en de kopgroep heeft goed gepresteerd”, besluit Luc.

Ponyruiters en Children
“Dit was een abnormaal weekend”, begint Edwin Hoogenraat, bondscoach van de ponyruiters en de Children, enthousiast. “De Children en de ponyruiters hebben allebei de landenwedstrijd gewonnen, het tweede ponyteam was tweede, Logan Fiechter won de Grote Prijs bij de pony’s met Yfke Priem op de tweede plaats. In de Grote Prijs van de Children zaten we met drie in de barrage en haalden we een zesde plaats met Yoni van Santvoort.”
Hoogenraat heeft wel een verklaring voor het succes aan het begin van het seizoen. “Het verschil met de andere landen is dat we tijdens de wintermaanden de vinger aan de pols houden met de ruiters. Zeker met het geven van de kader- en beloftetrainingen en we kijken veel video’s die ruiters thuis maken van de training en parcoursen waarover we goed communiceren met elkaar. Als ik onze Children zie rijden dan kan ik wel zeggen dat ze drie keer beter rijden dan de rest.”

Het succes van de ponyruiters in Lamprechtshausen weet Hoogenraat te verklaren. “Logan Fiechter en Siebe Leemans zijn al twee ruiters met ervaring. Daarbij heeft Yfke Priem bij de Children al veel internationaal gereden. Verder zijn er goede ruiters met goede pony’s. De kwaliteit is aanwezig. Als het in de landenwedstrijd loopt, dan lijkt het heel makkelijk. Je moet ook geluk hebben met de vorm van de dag. Dit was een goede start van het seizoen. Veertien dagen geleden in Opglabbeek begonnen de Children ook al goed. Ik ga met vertrouwen naar Wierden”, besluit Edwin tevreden.

Klik hier voor alle uitslagen Lamprechtshausen

Foto archief: Bondscoaches Edwin Hoogenraat en Luc Steeghs tijdens de scoutingsdagen

Ander Nieuws

  • Bart van der Maat overklast Hees in Grote Prijs van de Peelbergen
    Bart van der Maat overklast Hees in Grote Prijs van de Peelbergen
  • Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
    Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken
  • CHIO Aken: Nederland 7e startplaats in Landenwedstrijd
    CHIO Aken: Nederland 7e startplaats in Landenwedstrijd