­ Prachtige kür brengt Edward Gal en GLOCK’s Total US tweede zege in Opglabbeek - KNHS

Prachtige kür brengt Edward Gal en GLOCK’s Total US tweede zege in Opglabbeek

Geplaatst op 25 april 2021 in Dressuur & Para

TeamNL-ruiter Edward Gal reed vanmiddag met GLOCK’s Total US een vlekkeloze, prachtige kür op muziek in Opglabbeek. Het leverde hem 83.735% op en opnieuw een overwinning. Zijn Totilas-zoon was ook al de beste in de Grand Prix. En met de zege in de Special op zijn andere zoon van Totilas, GLOCK’s Toto Jr. N.O.P., die ook nog tweede werd in de Grand Prix, kwam de teller voor Gal op drie.

Het internationale debuut van GLOCK’s Total US verliep voortreffelijk. Niet alleen een ijzersterke rit in de Grand Prix, ook in de kür overtuigde de hengst onder Edward Gal. Op de muziek van zijn andere topper GLOCK’s Zonik N.O.P. danste het paar naar 83.735%. Vooral de piaffe-passage tour leverde Gal hoge punten op. Voor de technische onderdelen gaven vier van de vijf juryleden het paar een percentage boven de 80%.

Achter Edward Gal kwam Adelinde Cornelissen met de KWPN-hengst Aquido op de tweede plaats. Ook dit paar reed een goede proef, met een sterke galoptour, die door de juryleden met 76.810% werd beloond. Marlies van Baalen maakte het Nederlandse feest compleet. Op Ben Johnson werd ze derde met 76.740%. De zoon van Johnson TN blonk uit in de verzamelde oefeningen.

In de kür op muziek voor de Young Riders was er een mooie zege voor Kris de Vries. De amazone uit Didam stuurde Jillz La Grande naar 74.417%. Sterk waren de wisselseries die het paar de nodige 8-ten opleverde. De Vries had de eerste proef al gewonnen en werd in de tweede proef derde.

Kris de Vries met Jillz La Grande Archieffoto Digishots

Ook de junioren sloten vandaag hun toernooi af met de kür op muziek. Net als bij de senioren werd het podium oranje gekleurd. Sanne van der Pols won op Excellentie met een percentage van 74.475%. De tweede plaats ging naar Lara van Nek op Fariska. Zij scoorden 73.458%. Op de voet gevolgd door Anniek van Dulst met Henderson met 73.417%. De drie jonge amazones waren in hun Children-tijd al zeer succesvol en zetten de succesreeks bij de junioren voort.

Sanne van der Pols won op Excellentie de kür voor de Junioren Foto HippoFoto

 

Klik hier voor alle uitslagen.

Lees hier over Edward Gals zege in de Grand Prix.

Lees hier over Gals overwinning in de Special.

Foto Edward Gal en GLOCK's Total US door HippoFoto

Ander Nieuws

  • Dinja van Liere wint Grand Prix in Aken met recordscore
    Dinja van Liere wint Grand Prix in Aken met recordscore
  • “Mijn ambities liggen nog wel in de sport”
    “Mijn ambities liggen nog wel in de sport”
  • Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 september 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 13 t/m 19 september 2021