­ Programma wijzigingen NK Dressuur - KNHS

Programma wijzigingen NK Dressuur

Geplaatst op 13 mei 2021 in Dressuur & Para

Van 3 tot en met 6 juni wordt op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo het Nederlands kampioenschap dressuur verreden. Een belangrijk moment voor de topruiters van TeamNL op hun weg naar de Olympische Spelen in Tokyo. Normaal worden tijdens dit dressuurfeest naast de NK’s ook de KNHS Kampioenschappen ZZ-zwaar en Lichte Tour verreden. Door alle geldende beperkingen zullen die kampioenschappen helaas niet tijdens het NK weekend verreden worden.

Ook al lijken versoepelingen in het coronabeleid vanuit de overheid op komst, er blijven te veel onzekerheden om voor de KNHS Kampioenschappen in de klasse ZZ-Zwaar en Lichte Tour een eerlijke kwalificatie te organiseren. Daarom is besloten dit kampioenschap nu niet te laten verrijden, maar te kijken of dit kampioenschap op een later tijdstip alsnog door kan gaan.

Titels
Naast de Nederlandse titel voor de ruiters van TeamNL staan het eerste weekend van juni ook de Nederlandse kampioenschappen voor de Paradressuur, U25, Young Riders, Junioren en Children op het programma. Voor de Paradressuur is het NK uiterst belangrijk op weg naar de Paralympische Spelen in Tokio.
Voor de beste Nederlandse ponycombinaties staat er in hetzelfde weekend een observatiemoment richting hun Europees Kampioenschap gepland.

Programma
Door het vervallen van de KNHS kampioenschappen is ook de dagindeling aangepast. De Paradressuurruiters rijden nu op vrijdag hun eerste proef in de hoofdpiste en rijden zaterdagmiddag in het zelfde stadion hun finale. Voor alle overige rubrieken staat zaterdag de eerste proef op het programma en worden zondag de medailles verdeeld.

Inschrijving voor het NK dressuur opent vrijdag 14 mei via www.nk-dressuur.nl. Op deze website is het gehele programma en meer informatie te vinden.

Over het toestaan van bezoekers en onder welke voorwaarden wordt later een beslissing genomen.

Foto Digishots

Ander Nieuws

  • Uijtewaal, Schakel, Krijnsen en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Almelo
    Uijtewaal, Schakel, Krijnsen en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Almelo
  • Column Gerard Arkema: “Hippiade nieuwe stijl zorgt voor goede afdronk”
    Column Gerard Arkema: “Hippiade nieuwe stijl zorgt voor goede afdronk”
  • Bos, Van Doremalen, Gijsen en Kikkert - van der Linde winnen finale KNHS-Anemone Horse Trucks Cup
    Bos, Van Doremalen, Gijsen en Kikkert - van der Linde winnen finale KNHS-Anemone Horse Trucks Cup