­ Prolongeert Edward Gal komend weekeinde zijn titel? - KNHS

Prolongeert Edward Gal komend weekeinde zijn titel?

Geplaatst op 01 juni 2021 in Dressuur & Para

Prolongeert Edward Gal aanstaande zondag zijn Nederlandse titel op het NK Dressuur in Ermelo? Dan zou het zijn twaalfde zijn. Belangrijker is wellicht of de ruiter in vorm is voor de Olympische Spelen. Het NK Dressuur is de eerste van de twee observatiewedstrijden in de aanloop naar Tokio en daarmee zal de strijd om de medailles en de Olympische tickets komend weekend spannend zijn.

NK Dressuur belangrijke observatiewedstrijd voor de Olympische Spelen

In het voorseizoen presteerde Edward Gal (Oosterbeek) sterk met zijn beide Totilas-zonen GLOCK’s Toto Jr en GLOCK’s Total U.S. en daarmee is de regerend kampioen de grote favoriet voor het Nederlands Kampioenschap in de Zware Tour. Vorig jaar in september pakte Gal zijn elfde titel met de toen negenjarige hengst GLOCK’s Toto jr. Het NK Dressuur in de zware tour begint zaterdagmiddag 5 juni om 16.00 uur met de Grand Prix. De finale is zondagmiddag 6 juni om 15.30 uur met de Kür op Muziek. Aansluitend wordt de kampioen gehuldigd op het fraaie buitenterrein van het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo.

Concurrentie
De meeste concurrentie lijkt er voor Gal te komen van Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) met zijn ervaren zwarte hengst GLOCK’s Dream Boy N.O.P., de zilveren combinatie van 2020. De strijd om de Olympische tickets en de medailles wordt een open en spannende. Kandidaten zijn ongetwijfeld Adelinde Cornelissen (Nijkerk) met Governor, Fleau de Baian en Aqiedo, Dinja van Liere (Uden) met Hermes en Haute Couture en Marlies van Baalen (Brakel) met haar paarden Go Legend en Ben Johnson. Patrick van der Meer (Naaldwijk) start twee paarden, net als Thamar Zweistra (Schore). Verder moet zeker rekening gehouden worden met Anne Meulendijks (Heeze) met MDH Avanti N.O.P. en Vincent van Gasselt (Laren NH) en Delacroix II, één van de ontdekkingen van het NK Dressuur vorig jaar.
Het NK Dressuur is voor bondscoach Alex van Silfhout (Lunteren) de eerste observatiewedstrijd op weg naar de Olympische Spelen. De tweede is van 1 tot en met 4 juli tijdens het CHIO Rotterdam. Maandag 5 juli is de dag dat het Olympische dressuurteam bij wereldpaardensportbond FEI en NOC*NSF bekend moet zijn.

Para-dressuur
Ook voor de para-dressuur combinaties van bondscoach Joyce van Rooijen-Heuitink is het NK de eerste observatie voor de Paralympische Spelen in augustus in Tokio. Vrijdagmiddag 4 juni begint het kampioenschap al en zaterdagmiddag 5 juni worden de medailles verdeeld. Vorig jaar was Frank Hosmar de beste, gevolgd door Sanne Voets en Rixt van der Horst. Ook KNHS Talententeamlid Maud de Reu heeft de afgelopen weken laten zien in vorm te zijn. Alle vier zijn komend weekend van de partij in Ermelo.

Jeugdkampioenschap
Voor de dressuurjeugd staan de komende maanden de jaarlijkse Europese Kampioenschappen op de kalender. Het NK Dressuur is voor de ponyruiters, de Children, de Junioren, de Young Riders en de amazones in de U-25 een belangrijke wedstrijd. Op zaterdag zijn voor deze rubrieken de eerste proeven, op zondag volgen de finales. Ook hier zijn leden van het KNHS Talententeam goed vertegenwoordigd.

Geen publiek, wel livestream
Bezoekers zijn dit jaar vanwege alle nog geldende overheidsmaatregelen helaas niet toegestaan op het NK Dressuur. Gelukkig kunnen liefhebbers wel via een livestream genieten van de sport. De livestream in beide pistes wordt op 4, 5 en 6 juni verzorgd door Live-sports.tv. Mensen die een premium abonnement hebben van ClipMyHorse kunnen via dat account het NK Dressuur volgen. Voor mensen die dit nog niet hebben is er een speciale aanbieding dit weekend. Een directe link naar Live-sports vind je hier. Maak eerst een account aan, daarna krijg je toegang tot alle opties om dit weekend te genieten van het NK dressuur.

Het programma is te vinden op de website van het NK Dressuur 2021.

Klik hier voor de startlijsten van het eerste onderdeel van het NK Dressuur 2021.

Foto: Edward Gal viert zijn elfde titel in 2020 op het NK Dressuur (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
    NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
  • NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
    NK Dressuur: Marten Luiten op herhaling bij de U25
  • NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders
    NK Dressuur: goud voor Robin Heiden bij de Young Riders