­ QR-code scannen bij De Voornruiters - KNHS

QR-code scannen bij De Voornruiters

Geplaatst op 11 november 2021

Afgelopen weekend organiseerden De Voornruiters in De Meern een springwedstrijd. Hun eerste evenement na de afkondiging van de nieuwe coronamaatregelen die op 6 november in zijn gegaan. Bestuurslid Bert Schalkwijk vertelt hoe de organisatie is omgegaan met de nieuwe regels.

Er stond een gevarieerde wedstrijddag gepland bij deze actieve vereniging. In de ochtend was er springen voor ponycombinaties en de dag werd afgesloten met springen voor veteranen. Tijdens het evenement werden de QR-codes van iedere bezoeker boven de achttien gescand.
Bert Schalkwijk, bestuurslid van de Voornruiters zegt: “Bij ons is de controle gedaan door twee externe mensen. Daarvoor hadden wij gekozen omdat op deze manier de controleurs de bezoekers en deelnemers niet kennen, dat voorkomt mogelijke lastige discussies. Gelukkig kwam dat niet veel voor. De bezoekers waren eigenlijk over het algemeen allemaal positief over de controle. Ze voelden zich veiliger door de controle en gaven aan dat zij het een goed initiatief vonden. In totaal konden twee bezoekers geen geldig coronatoegangsbewijs tonen en mochten daarom het terrein niet op. De rest van de deelnemers en bezoekers heeft na het laten zien van een geldige QR-code een polsbandje gekregen. Op deze manier was het voor iedereen duidelijk wie er gecontroleerd was en hoefden ze bij het verlaten en opnieuw betreden van de accommodatie niet opnieuw gecontroleerd te worden.”, aldus Bert Schalkwijk.

Tijdens evenementen voor de persconferentie van dinsdag 2 november hebben de Voornruiters ook al verschillende coronamaatregelen gehanteerd tijdens hun evenementen. Zo hadden zij een menmarathon waarbij de kantine gesloten was. Bert zegt hierover: “Wij houden ons aan de geldende overheidsmaatregelen, die zijn er niet voor niets. Voor de komende evenementen zullen wij eventuele nieuwe maatregelen in de gaten houden. Het scannen van de QR-codes blijven wij doen zolang dat nodig is. Met het uitdelen van polsbandjes is het ook goed te doen en blijft het overzichtelijk.”

Voor de winnaars geen hand van de juryleden, maar een boks. Foto Sanimage.nl

 

Lees hier alles over het coronavirus en de maatregelen in de paardensport.

 

Ander Nieuws

  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend
  • Wie is volgens jou 'KNHS Talent van het jaar 2022'? Stem nu!
    Wie is volgens jou 'KNHS Talent van het jaar 2022'? Stem nu!