­ Rob Ehrens: “Ik kijk uit naar morgen” - KNHS

Rob Ehrens: “Ik kijk uit naar morgen”

Geplaatst op 03 augustus 2021 in Springen

Na afloop van de individuele kwalificatie spraken wij hierover met bondscoach Rob Ehrens en blikken wij vooruit naar de Landenwedstrijd. Zowel Marc Houtzager als Maikel van der Vleuten wisten zich vandaag te kwalificeren voor de individuele finale.

“Vandaag was de dag dat het moest gebeuren voor de individuele ruiters. We liepen met zijn allen het parcours en met een reële inschatting dacht ik zelf aan circa 15 foutloze combinaties en niet veel meer. Zo veel foutloze ruiters hadden wij niet verwacht vooraf. En ik denk parcoursbouwers Santiago Varela ook niet.” 25 ruiters wisten de kwalificatie zonder spring- en/of tijdfouten te volbrengen, dit aantal werd aangevuld met vier ruiters die een tijdfout maakten en één ruiter met twee tijdfouten. In totaal nemen morgen 30 ruiters aan de individuele finale deel.

“De lijn naar de driesprong bleek een struikelblok na de eerste combinaties. Dat had ik zelf zo niet gelopen, ik had eerder de moeilijkheid aan het einde van het parcours verwacht. Uiteindelijk werd er gewoon heel goed gereden. Daaruit blijkt ook wel, dat wat ik in het voortraject ook gezegd heb, dat de wereld niet stil staat. Er zijn hier ruiters uit heel veel verschillenden landen zoals Israël en Japan die gewoon super goed aan het rijden zijn.”

“Voor vandaag ben ik heel tevreden over de wijze van springen van alle Nederlandse paarden. Jammer van de springfout van Willem, Zypria sprong heel goed. Ik ben niet hier om te zeggen wat hij fout deed, maar om wat hij goed deed en hij reed eigenlijk wel goed. Natuurlijk kun je bij een fout altijd je hand in eigen boezem steken, het is ook goed dat een ruiter dat doet. Marc maakte het even spannend met naar hindernis 1 rijden. De merrie was scherp en geladen, maar sprong een magistrale ronde. Maikel was in het begin wat aan het zoeken naar ritme. Beauville heeft de minste ervaring op dit niveau van het Nederlandse team. Halverwege het parcours sprong hij zonder twijfel en weer loepzuiver zoals we dat van hem kennen.”

Wat verwacht je morgen in de finale? “Ik verwacht morgen een hele andere proef. Want je wilt geen 15 ruiters in de barrage, ik hoop een faire proef zodat het niet ten koste gaat van de paarden. Maar ook omdat we nog een landenwedstrijd voor de boeg hebben. Het format is wat het is, in de zin van het woord waarvoor ik moet staan is voor het land. En dan baal ik als bondscoach wel van dit format. Ik gun de ruiters morgen voor 100% een mooie strijd. Maar er is al heel veel kruit verschoten voordat de strijd voor het land nog moet beginnen. Het positieve is dat je de wedstrijd van dag tot dag kunt bekijken. Dat is voor het welzijn van paard erg goed.” Daarmee doelt Rob Ehrens op de mogelijkheid om de reserveruiter alsnog in te zetten. “Ik kijk uit naar morgen”, besluit Rob Ehrens.

Foto Dirk Caremans Hippo Foto

Ander Nieuws

  • Springruiters TeamNL derde in Landenwedstrijd Rome
    Springruiters TeamNL derde in Landenwedstrijd Rome
  • Lotte van der Kaaij wint KNHS-Hartog Trophy in Oudkarspel
    Lotte van der Kaaij wint KNHS-Hartog Trophy in Oudkarspel
  • CSI Eindhoven in de startblokken!
    CSI Eindhoven in de startblokken!