­ Ruiters TeamNL succesvol in Oostenrijk - KNHS

Ruiters TeamNL succesvol in Oostenrijk

Geplaatst op 24 januari 2021 in Dressuur & Para , Springen

In het Oostenrijkse Salzburg stond dit weekend een van de weinige ‘grote’ internationale concoursen van dit winterseizoen op het programma. Zowel in de spring- als dressuurpiste kwamen er diverse toppers van TeamNL in actie. Voor de dressuurruiters was er zelfs een heuse wereldbekerkwalificatie met een mooie zevende plaats voor Thamar Zweistra. Maikel van der Vleuten was op de achtste positie de beste Nederlander in de 4* Grote Prijs.

Thamar Zweistra kwam met haar vertrouwde Hexagon’s Double Dutch aan de start. “Ik ben blij dat weer iets doorging”, vertelt Zweistra enthousiast. “Ik ben iedere dag wel aan het trainen, maar het is toch fijn als er ook echt weer een wedstrijd is, er is al zoveel gecanceld. Het was stil in Salzburg, maar wel heel goed geregeld allemaal. Normaal is het een concours waar in heel veel hallen iets gebeurt, nu was het echt alleen dressuur en springen. We hebben dan ook heel veel springen gekeken. Naast de piste was een koffietentje en een standje met spullen voor het geval je iets nodig had voor de paarden, verder echt niets. De Grand Prix kon beter dit weekend, maar over onze Kür was ik zeer tevreden. In de training liep het fijn, maar in de Grand Prix was het allemaal wat wiebelig. In de Kür liep het super en ik ben heel blij met mijn zevende plaats in dit deelnemersveld. Hopelijk kunnen ze straks in de Den Bosch bij The Dutch Masters ook zoiets organiseren. Als dat doorgaat hoop ik me ook te plaatsen voor de wereldbekerfinale in Gotenburg in april. Vorig jaar waren we geplaatst voor de finale in Las Vegas, maar dat kon helaas niet doorgaan. Hopelijk lukt het dit jaar wel.” De Duitse combinaties namen de eerste vier posities voor hun rekening met een overwinning voor Jessica von Bredow-Werndl.

Springen
In de Grote Prijs lieten een aantal TeamNL toppers een goede indruk na. Maikel van der Vleuten reed zijn paradepaard Dana Blue naar een knappe achtste plaats. Na een mooie foutloze eerste omloop kregen ze een fout in de barrage. Bart Bles kreeg met Kriskras DV ook een fout in de barrage en werd tiende. Sterrehof’s Dante N.O.P. maakte onder Marc Houtzager in de basisomloop één springfout en eindigde op plaats 13 net buiten de prijzen. De winst in de hoofdrubriek ging naar de Belg Jos Verlooy.

Kijk hier voor alle uitslagen.

Foto Thamar Zweistra met Hexagon’s Double Dutch (Johnson TN x Rubiquil) door Hippofoto

Ander Nieuws

  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend
  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna