­ RuitersportZWF organiseert het Young Leaders Program op locatie - KNHS

RuitersportZWF organiseert het Young Leaders Program op locatie

Geplaatst op 03 oktober 2021

Vanuit RuitersportZWF organiseren Harmen Zwerver, Ilse Terpstra en Nienke Uil activiteiten zoals zwemmen met paarden, buitenritten, dagkampen, lessen en natuurlijk het Young Leaders Program. Ze organiseren deze activiteiten bij meerdere bedrijven gevestigd in de gemeente Zuidwest Friesland.

Harmen Zwerver vertelt: ‘September 2020 zijn we gestart met het KNHS Young Leaders Program bij Stal van Akker in Joure. In ditzelfde jaar zijn we ook gestart met het geven van rijlessen op deze locatie. Voor onze leerlingen willen we meerdere contactmomenten per week organiseren. Zo komen leerlingen al twee keer per week paardrijden en voor activiteiten naast het paard is het Young Leaders Program een mooie aanvulling. Doordat de leerlingen meerdere keren per week op de manege zijn, voelt het als een vertrouwde en veilige plek waar ze zich kunnen ontwikkelen. Mede daardoor hebben we besloten mee te doen aan het Young Leaders Program.

Pilot
We zijn gestart met een pilot. Hier deden zes kinderen aan mee. Voor de weekenden was er een planning gemaakt wie op welk moment was ingeroosterd. Voor het komende seizoen gaan we dit iets anders vormgeven.  We gaan een aantal vaste momenten in de week plannen waarop minimaal één van onze begeleiders aanwezig is. De leerlingen kunnen zich zelf voor zo’n moment inschrijven. Op deze manier komt dat stukje eigen verantwoordelijkheid goed naar voren en kunnen de kinderen zich gaan ontwikkelen in vooruitdenken en plannen. Uiteraard gaan we ze hier bij helpen.

De Young Leaders lessen zijn in coronatijd gewoon doorgegaan. Doordat de kantine niet open mocht waren de kinderen alleen op stal te vinden. Onderling mochten ze wel binnen 1,5 meter van elkaar dus ze konden elkaar, waar nodig, een handje helpen.

Verantwoordelijkheid bij de Young Leaders leggen
Inmiddels is in september 2021 het Young Leaders Program bij Stal van Akker alweer 1 jaar oud. Als we terugblikken op het eerste jaar kan ik concluderen dat het een hele goede aanvulling is geweest op wat we al in ons aanbod hadden. Door het Young Leaders Program leren kinderen dat de paardensport meer is dan alleen paardrijden. Ze leren niet alleen hoe je op stal te werk moet gaan maar ze ontwikkelen zich ook op punten als communiceren, plannen en leidinggeven. Dit zijn dingen waar je niet alleen in de paardensport wat aan hebt maar ook in het dagelijks leven.

Geef je eigen invulling aan het Young Leaders Program
Naar mijn mening is het mooie van het Young Leaders Program dat iedere stal er zijn eigen draai aan kan geven. Door de vrije invulling die ieder bedrijf kan en mag toepassen kun je ook van elkaar leren. Iedereen die de begeleiderscursus heeft afgerond kan worden toegelaten in een besloten Facebookgroep waar iedereen zijn/haar ervaring en obstakels kan delen. Zo kunnen we allemaal leren en ideeën uitwisselen.’

Meer informatie
Wil jij ook meer informatie over het KNHS Young Leaders Program kijk dan op 
www.knhs.nl/youngleadersprogram of neem contact op met Patricia Bronkhorst, accountmanager KNHS-jeugdzaken via youngleadersprogram@knhs.nl.

 

Categorie: KNHS Young Leaders Program

Ander Nieuws

  • Data Indoorkampioenschappen 2023 bekend!
    Data Indoorkampioenschappen 2023 bekend!
  • De eerste certificaten ‘Geef de jeugd een stem’ uitgereikt aan KNHS Young Leaders
    De eerste certificaten ‘Geef de jeugd een stem’ uitgereikt aan KNHS Young Leaders
  • KNHS College Tour ‘Resultaatgericht communiceren voor hippische professionals’
    KNHS College Tour ‘Resultaatgericht communiceren voor hippische professionals’