­ Rumour Has It van Merel Blom overleden - KNHS

Rumour Has It van Merel Blom overleden

Geplaatst op 18 mei 2021 in Eventing

Eventingamazone Merel Blom heeft afscheid moeten nemen van haar jaren lange vaste partner Rumour has It. De inmiddels 18-jarige ruin ging enkele jaren geleden al met wedstrijdpensioen, maar Rumour genoot bij Blom nog volop van zijn leven als pensionado. Koliek werd de stoere bruine die jaren lang een vast waarde was voor TeamNL fataal.

De in Holstein gefokte ruin Rumour has It, alias Sjimmie, kreeg gisteravond koliek en overleed vanmorgen. Merel Blom: “Het is heel snel gegaan. Gisteravond kreeg hij koliek, vannacht leek het wel de goede kant op te gaan, maar vanmorgen raakte hij in shock en hebben we besloten hem in te laten slapen. De slagingskans van een operatie was heel klein en de uitzichten daarna ook niet goed. Dan is het heel verdrietig, maar dan heb je ook de taak om te kiezen voor het belang van je paard. Het doet enorm zeer, en ik had hem graag een lang pensioen gegund, maar het mocht niet zo zijn.”

Blom kwam met Rumour has It aan de start op de Olympische Spelen van Rio in 2016 en werd daar 19e. De combinatie ging verder van start op de WK’s in 2014 en 2018 en de EK’s van 2015 en 2017.
“Mijn mooiste sportieve herinnering is echt het WK in Tryon, daar klopte alles”, vertelt Merel. Die op dit wereldkampioenschap heel knap foutloos en binnen de tijd de cross voltooide. In 2014 waren Blom en Rumour has It lid van het team dat historisch brons won op het wereldkampioenschap.

Foto's Hippofoto en privé archief

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 21 t/m 27 juni 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 21 t/m 27 juni 2021
  • Tips van de Top: Opstijgen en afstijgen
    Tips van de Top: Opstijgen en afstijgen
  • Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 juni 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 14 t/m 20 juni 2021