­ Sanne Voets op shortlist voor verkiezing Paralympische sporter van het Jaar - KNHS

Sanne Voets op shortlist voor verkiezing Paralympische sporter van het Jaar

Geplaatst op 28 november 2021 in Dressuur & Para

TeamNL topper Sanne Voets is door sportkoepel NOC*NSF op de shortlist geplaatst voor de verkiezing Paralympische Sporter van het Jaar 2020/2021. De gouden medaille winnaar van Tokio heeft concurrentie van 16 andere sporters. Op 12 december worden de definitieve nominaties bekend gemaakt. Woensdag 22 december wordt de winnaar in een feestelijke live tv-uitzending bekend gemaakt.

Sanne Voets is een van de 17 toppers op de shortlist in de categorie Paralympische Sporter van het Jaar 2020/2021. Sanne won in Tokio met haar paard Demantur RS2 N.O.P. (v.Vivaldi) twee gouden medailles en de zilveren teammedaille. 

Vandaag zijn de kanshebbers op de titel Sportman, Sportvrouw, Sportploeg,
Paralympische Sporter en Coach van 2020/2021 gepubliceerd. NOC*NSF, NOS en Bas van de Goor, de voorzitter van de vakjury, hebben voor elke categorie een shortlist opgesteld met sporters die vanwege hun prestaties in de afgelopen twee jaar kans maken op een eretitel. Uit de shortlist kiest de vakjury de nominaties die op 12 december bekend worden gemaakt.

De daadwerkelijke stemming vindt digitaal plaats op maandag 20 en dinsdag 21 december. Topsporters kiezen in de sporterscategorieën, coaches brengen hun stem uit voor de allerbeste coach. De stemmen van de sporters of coaches tellen voor 50 procent mee in de uitslag, de stemmen van de vakjuryleden bepalen de overige 50 procent.

Live tv-uitzending
Vanwege de huidige coronamaatregelen is een sportgala in de oorspronkelijke vorm ook dit jaar nog niet mogelijk. Niettemin wordt de traditie van sportverkiezingen op gepaste wijze zonder publiek voortgezet. Tijdens een live tv-uitzending wordt er teruggeblikt op de mooiste sportmomenten van de afgelopen twee jaar en worden de beste sporters en coach geëerd.

In de live tv-uitzending van het NOS / NOC*NSF Sportgala is er ook aandacht voor de Young Talent Award en de Fanny Blankers-Koen carrière prijs, waarmee Nederlandse sportlegendes worden onderscheiden voor hun hele oeuvre.

Het NOS / NOC*NSF Sportgala 20/21 is woensdag 22 december vanaf 20.30 uur live te zien bij de NOS op NPO 1 en op NOS.nl en ook te volgen op de radio via NOS Langs de Lijn en de social media-accounts van NOS Sport en TeamNL.

 

Ander Nieuws

  • Van Liere, Dijkstra en Rozestraten winnen finale KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie
    Van Liere, Dijkstra en Rozestraten winnen finale KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie
  • KNHS Para Dressuur Trophy Zuidwolde gaat door als meetmoment
    KNHS Para Dressuur Trophy Zuidwolde gaat door als meetmoment
  • Zondag finale KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie
    Zondag finale KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie