­ Schrijf je in voor het nieuwe KNHS-instructeursopleiding seizoen - KNHS

Schrijf je in voor het nieuwe KNHS-instructeursopleiding seizoen

Geplaatst op 23 december 2021

Het nieuwe opleidingsseizoen van de KNHS-instructeursopleidingen komt er weer aan. Vanaf nu kan er weer ingeschreven worden voor een aantal opleidingen die in het voorjaar 2022 van start gaan.

Er gaan weer verschillende instructeursopleidingen open. Je kunt je vanaf nu direct aanmelden voor de volgende opleidingen.

ORUN2 Aspirant Instructeur 

Aspirant Instructeur Manege (verkort) start 16 februari 2022
Aspirant Instructeur Allround (verkort)  start 16 februari 2022
- Aspirant Instructeur Manege in Buinen start 23 februari 2022
- Aspirant Instructeur Allround in Ede, Uden, Bathmen, Barendrecht, Vinkega en Hillegom starten 23 februari 2022
Aspirant Instructeur Voltige start 16 februari 2022

ORUN 4+ Instructeur Wedstrijdsport

-           Instructeur Wedstrijdsport Plus (Nieuw!)

Klik op de opleiding van je keuze en schrijf direct in!

OPLEIDING ASPIRANT INSTRUCTEUR

De opleiding tot Aspirant Instructeur is bedoeld voor mensen die in de toekomst de instructeursopleiding willen volgen. Je leert lessen te begeleiden. Als je de opleiding met een voldoende afrondt mag je lesgeven op een accommodatie met een veiligheidscertificaat aan de hand van een voorgeschreven lesplan onder supervisie van een ORUN 3 instructeur. Je bent dus nog geen zelfstandig instructeur maar je kunt onder supervisie startende ruiters en kinderen de beginselen van het rijden bijbrengen. Je kunt ook de opleiding voor het Ruiterbewijs geven en de ruiteropleiding  ‘Leer paardrijden met plezier’ (Brons) van de KNHS verzorgen. Je mag buitenritten begeleiden en kunt assisteren bij evenementen zoals proevendagen, ruiterkampen en kinderfeestjes. En je hebt laten zien dat je zelf op het gestelde niveau een paard kunt trainen!

Na deze Aspirant Instructeurs opleidingen hebben we aansluitend volgend jaar de vervolgopleiding Instructeur Basissport Allround en Manege gepland. Je kunt dan in een doorlopende leerweg in 2 jaar zelfstandig instructeur worden.

De volgende varianten gaan dit voorjaar van start bij voldoende inschrijvingen;

Aspirant Instructeur Manege
Dit voorjaar start de opleiding Aspirant Instructeur Manege in zowel de verkorte (zelfstudie) als de voltijd variant. Deze beide opleidingen zijn speciaal gericht op de manege instructeur en kunnen op het manegebedrijf zelf gevolgd worden. In deze opleiding leg je de basis voor een carrière als manege- instructeur. Naast het basisprogramma Aspirant Instructeur leer je lesgeven aan groepen en het omgaan met klanten.

Deze opleiding kun je eventueel ook als verkorte opleiding doen (zelfstudie) met als basis een ruime ervaring in het lesgeven op een manege en het rijden van paarden.

Meer info en direct inschrijven: Aspirant Instructeur Manege (verkort)  (Bij de verkorte opleiding volg je geen lessen, maar bereid je je thuis voor op de PVB’s (examens)).
Meer info en direct inschrijven: Aspirant Instructeur Manege in Buinen en Nieuwegein  

Aspirant Instructeur Allround
Ook starten we dit voorjaar met de opleiding Aspirant Instructeur Allround in zowel de verkorte (zelfstudie) als de voltijd variant. Ben jij een echte allrounder en vind je het leuk om anderen te leren dressuurrijden en springen? Dan is de opleiding Aspirant Instructeur Allround echt iets voor jou! Ontwikkel je eigen rijvaardigheid én leer lesgeven.

Heb je al veel ervaring met lesgeven en rijden in dressuur en springen, dan is het mogelijk deze opleiding in de verkorte vorm te volgen. Bij de verkorte opleiding volg je geen lessen maar bereid je je thuis voor op de PVB’s (examens).

Meer info en direct inschrijven: Aspirant Instructeur Allround (verkort) (Bij de verkorte opleiding volg je geen lessen, maar bereid je je thuis voor op de PVB’s (examens)).
Meer info en direct inschrijven: Aspirant Instructeur Allround in Ede, Uden, Bathmen, Barendrecht, Vinkega, Hillegom, Panningen en Wormerveer

Aspirant Instructeur Voltige
Deze opleiding start komend voorjaar en is alleen als verkorte opleiding beschikbaar, de zelfstudie variant. Je moet dus al ervaring hebben met de voltigesport.

Meer info en direct inschrijven: Aspirant Instructeur Voltige


Nieuw! OPLEIDING INSTRUCTEUR WEDSTRIJDSPORT PLUS (LICHTE TOUR)

Dit voorjaar start voor het eerst de nieuwe opleiding Instructeur Wedstrijdsport Plus. Heb je al enige ervaring als instructeur op niveau 4, en geef je les aan combinaties in dressuur, springen of eventing richting Lichte Tour niveau (minimaal ZZ-Zwaar dressuur, 1.35m springen of 3* eventing), dan is de opleiding Instructeur Wedstrijdsport Plus de juiste opleiding om je verder te specialiseren binnen jouw discipline. Je kan deze opleiding volgen in de disciplines dressuur, springen of eventing. Dit is een ORUN 4+ opleiding, waarin je nog meer verdieping in de rijtechniek, didactiek en management rondom het paard en de ruiter krijgt, zodat je combinaties op hoger niveau goed leert trainen en begeleiden naar en op de wedstrijden

Meer info en direct inschrijven: Instructeur Wedstrijdsport Plus

Meer informatie
Klik voor meer informatie en om in te schrijven op de opleiding van je keuze hierboven. Kijk op https://www.knhs.nl/instructeurs/voor alle informatie over de KNHS-instructeursopleidingen en schrijf je in!.

Categorie: knhs academy, instructeursopleiding, instructeur

Ander Nieuws

  • KNHS Ledendag op het NK-dressuur 2023
    KNHS Ledendag op het NK-dressuur 2023
  • KNHS in gesprek met minister Adema over transport van paarden tijdens warme dagen
    KNHS in gesprek met minister Adema over transport van paarden tijdens warme dagen
  • Masterclass Organiseren door Academy Bartels voor KNHS Young Leaders
    Masterclass Organiseren door Academy Bartels voor KNHS Young Leaders