­ Selectietraject WK Jonge Dressuurpaarden 2021 - KNHS

Selectietraject WK Jonge Dressuurpaarden 2021

Geplaatst op 24 maart 2021 in Dressuur & Para en KNHS

Van 25 t/m 29 augustus 2021 wordt in Verden de ‘FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses’ verreden. De beste de vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden strijden hier om de wereldtitels. Ten opzichte van voorgaande jaren zijn er enkele kleine wijzigingen in het selectietraject.

De FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses is een sportieve strijd tussen de stamboeken en dus bij uitstek een evenement waar sport en fokkerij samenkomen. Het KWPN en de KNHS hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend, waarin is overeengekomen dat het KWPN het selectietraject in 2021 gaat uitvoeren. Belangrijk uitgangspunt hierbij is dat aan het selectietraject paarden in hun leeftijdsklasse kunnen deelnemen van alle in Nederland erkende en gevestigde stamboeken die ook aangesloten zijn bij de WBFSH.

Voorgaande jaren gingen vanuit de Pavo Cup de beste 15 paarden per jaargang door naar eerste observatietraining. Vanwege de coronamaatregelen heeft de Pavo Cup finale in 2020 niet plaatsgevonden. De paarden die geselecteerd waren voor de World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2020 zijn uitgenodigd direct in te stromen tijdens de eerste observatietraining in 2021. Daarnaast kunnen paarden zich via twee observatiemomenten selecteren voor de WK-selectie (per jaargang 30 paarden). Deelnemende paarden moeten als veulen geregistreerd zijn bij een in Nederland erkend en gevestigd stamboek (KWPN, KFPS & NRPS) dat ook is aangesloten bij de WBFSH.

Alle informatie over het selectietraject lees je hier op de website van het KWPN.

Ander Nieuws

  • Leren paardrijden: Gewichtshulpen
    Leren paardrijden: Gewichtshulpen
  • Vanaf 1 maart kan je in de klassen Z1 t/m ZZ-Licht meedoen aan Online Dressuurproeven Beoordelen
    Vanaf 1 maart kan je in de klassen Z1 t/m ZZ-Licht meedoen aan Online Dressuurproeven Beoordelen
  • Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 februari 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 22 t/m 28 februari 2021