­ Selectietraject WK Jonge Springpaarden bekend - KNHS

Selectietraject WK Jonge Springpaarden bekend

Geplaatst op 03 juni 2021 in Springen

ERMELO (KNHS) - Het Wereldstamboekenkampioenschap voor jonge springpaarden wordt gehouden van 23 t/m 26 september 2021 in Lanaken (België) op stoeterij Zangersheide. De selectiewedstrijd voor dit kampioenschap voor de bij het KWPN- of NRPS-geregistreerde paarden vindt plaats van 9 t/m 11 augustus tijdens de Blom Cup die verreden wordt op het Tops International Arena in Valkenswaard.


De FEI schrijft bij het Wereldstamboekenkampioenschap voor dat de KNHS overeenkomstig de WBFSH Quota alleen paarden kan afvaardigen die als eerste (als veulen) geregistreerd zijn bij een Nederlands gevestigd stamboek, dat bovendien erkend is door de World Breeding Federation for Sport Horses (WBFSH). Dat zijn momenteel alleen het KWPN en het NRPS.


FEI Quota

De KNHS kan zich uitsluitend sterk maken voor ondersteuning bij het verkrijgen van een startplaats voor paarden van een buitenlands stamboek binnen de FEI Quota. Voor deze niet KWPN- en NRPS geregistreerde springpaarden wordt van 26 t/m 29 augustus een selectie georganiseerd bij de Molenheide in Schijndel.


De voorwaarden die gelden voor deelname zijn te vinden in de selectiebepalingen op www.knhs.nl/wkjongespringpaarden. De FEI stelt later in de vraagprogramma’s vast hoeveel paarden de KNHS exact mag afvaardigen.

Kijk voor meer informatie over het WK Jonge Springpaarden op: www.zangersheide.com.

Categorie: WK Jonge Springpaarden, Wereldstamboekenkampioenschap, Lanaken

Ander Nieuws

  • KNHS-Hartog Trophy: ‘Sommige ruiters onderscheiden zich nu al’
    KNHS-Hartog Trophy: ‘Sommige ruiters onderscheiden zich nu al’
  • Mooie winnaars in KNHS Topsport competitie
    Mooie winnaars in KNHS Topsport competitie
  • Verslag Springforum 16 januari 2023
    Verslag Springforum 16 januari 2023