­ Sportprogramma van The Dutch Masters gaat door in 2021 - KNHS

Sportprogramma van The Dutch Masters gaat door in 2021

Geplaatst op 18 januari 2021 in Dressuur & Para , Springen

The Dutch Masters / Indoor Brabant gaat dit jaar door. Dit goede nieuws heeft de organisatie vandaag bekend gemaakt. Het evenement zal helaas wel zonder publiek plaatsvinden. The Dutch Masters staan van 12 tot en met 14 maart gepland in de vertrouwde Brabanthallen in ’s Hertogenbosch.

Voormalig topamazone en voorzitter van The Dutch Masters Anky van Grunsven laat weten: “Het is belangrijk om ondanks alle beperkingen de continuïteit van de paardensport te waarborgen. Dit is essentieel voor de paarden, ruiters en alle anderen die aan de paardensportbranche verbonden zijn”. De organisatie is dankbaar voor alle steun die zij mocht ontvangen van haar partners na de afgelasting van de editie van 2020.
Ook sportkoepel NOC*NSF reageert positief: “Het is belangrijk voor de paardensport dat er weer topwedstrijden gehouden kunnen worden. Voor de TeamNL sporters biedt dit de nodige perspectief om zich voor te bereiden op de Olympische en Paralympische Spelen. Dat geldt zeker voor de paardensport waar niet alleen de ruiters, maar ook de paarden in topvorm moeten komen. Het is mooi dat The Dutch Masters georganiseerd kan worden, zodat de TeamNL sporters zo optimaal mogelijk voorbereid zijn op de Spelen.”

Zonder publiek
Gezien de huidige omstandigheden zal The Dutch Masters zonder publiek en in aangepaste vorm plaatsvinden. De veiligheid van deelnemers en medewerkers heeft de hoogste prioriteit en de organisatie zal dan ook in nauw contact blijven met de veiligheidsregio zodat het evenement volledig corona-proof in een besloten omgeving kan worden georganiseerd. Namens het stadsbestuur van ’s-Hertogenbosch is ook wethouder Huib van Olden tevreden met deze lijn: “Dat deze belangrijke wedstrijd voor onze stad en provincie op veilige wijze doorgang kan vinden, doet mijn sporthart natuurlijk sneller kloppen.” The Dutch Masters zal voor iedereen uitgebreid te volgen zijn via diverse media en tv-uitzendingen.

Hoofdsponsor
Hoofdsponsor Rolex heeft de samenwerking met The Dutch Masters voor lange termijn verlengd. Rolex is mede-initiatiefnemer en partner van de Rolex Grand Slam of Show Jumping. Het Zwitserse horlogemerk is sinds 2014 als partner verbonden aan The Dutch Masters. Sinds 2018 maakt The Dutch Masters onderdeel uit van de prestigieuze Rolex Grand Slam of Show Jumping samen met drie van ‘s werelds beste concoursen: CHIO Aken in Duitsland, CSIO Spruce Meadows ‘Masters’ in het Canadese Calgary en CHI Genève in Zwitserland.
“De afgelasting van het evenement in 2020 heeft veel impact gehad op de organisatie. We zijn dankbaar voor het vertrouwen van onze partners en de langdurige verlenging van de samenwerking met trouwe partner Rolex is een mooie opsteker voor de toekomst”, aldus Marcel Hunze, directeur van The Dutch Masters.

Kijk hier voor het programma van The Dutch Masters 2021

Bron: Persbericht The Dutch Masters
Foto: Hippofoto

 

Ander Nieuws

  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend
  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna