­ Springjeugd succesvol in Kronenberg - KNHS

Springjeugd succesvol in Kronenberg

Geplaatst op 29 november 2021 in Springen

Bij het CSI Youth in De Peelbergen deden de Nederlanders heel goed mee. Jersey Kuijpers won op zondag de Children Grote Prijs met haar EK-paard Quanta Questa met Ava Eden van Grunsven op de tweede plaats. Logan Fiechter en Thijmen Vos moesten allen de Britse Tabita Kyle voor zich dulden in de Grote Prijs voor Junioren.

In de Children Grote Prijs wisten zeven combinaties zich te plaatsen voor de barrage. Jersey Kuijpers was hierin de snelste en een van de twee foutlozen. Met JK Horsetrucks Quanta Questa won ze van Ava Eden van Grunsen die Godfather foutloos in 34.75 seconden naar de tweede plaats reed.
Yoni van Santvoort eindigde als zevende.

In de barrage van de Grote Prijs van de pony’s bleven Renske van Middendorp, Logan Fiechter, Ava Eden van Grunsven en Siebe Leemans wederom foutloos, maar tegen het snelheidsgeweld van de Britse amazones Tabita Kyle en Noora von Bülow konden ze niet op. Het betekende de plaatsen vier tot en met zeven voor de Nederlandse ponytop.

Kyle was ook in de Grote Prijs van de Junioren de beste. Logan Fiechter was net wat langzamer in de barrage en eindigde met Sam vd Tojopehoeve Z op de tweede plaats. Thijmen Vos reed Faylista naar het derde geld. Voor de Twent was er ook de vijfde plaats met zijn EK-paard Ive Got the Key. Daarna volgden Hilde Veenstra met Gileon DLS op de zes en Jersey Kuijpers op plaats 8.

Klik hier voor alle uitslagen voor het CSI Youth

Foto: Jersey Kuijpers en Quanta Questa tijdens het EK Chidren in Vilamoura (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
  • Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten
    Finale KNHS-Hartog Trophy op 17 december in Bunschoten