­ Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken - KNHS

Springruiters TeamNL vijfde in Landenwedstrijd Aken

Geplaatst op 16 september 2021 in Springen

De springruiters van TeamNL zijn in de Landenwedstrijd van het CHIO Aken op de vijfde plaats geëindigd. Debutante Sanne Thijssen zette met haar fenomenaal springende hengst Con Quidam RB met een totaal van vier strafpunten het beste resultaat neer. “Het is een abnormale eer om hier te rijden en deze prestaties hier al neer te zetten”, vertelt Sanne. De wedstrijd werd gewonnen door het team van de Verenigde Staten.

Onder het kunstlicht in de Aachener Soers heeft de Mercedes Nationen Preis van Aken altijd iets bijzonders. Ook nu de immense tribunes minder gevuld waren dan in een niet Corona-jaar ontwikkelde de wedstrijd zich weer tot een ware topper.
Het team oranje-jassen van bondscoach Rob Ehrens presteerde niet slecht, maar niet goed genoeg om mee de dingen naar de podiumplaatsen. Met 9 strafpunten in de tweede manche verbeterde het kwartet de 12 uit de eerste omloop en eindigde op de vijfde plaats, na de zevende in het eerste deel.

Sanne Thijssen die dankzij de overwinning in de Grote Prijs van Rotterdam geplaatst is voor de Grote Prijs van Aken van aanstaande zondag kreeg van Rob Ehrens het vertrouwen in het team. En bij haar debuut in het team en in Aken stelde Sanne niet teleur. Integendeel. Ze kreeg in de eerste omloop met haar hengst Con Quidam RB een pechfout op een steilsprong, in de tweede manche sprongen ze magistraal foutloos rond.
“Om direct in Aken in een Nations Cup te debuteren is natuurlijk wel pittig”, legt Thijssen uit. “Dan wil je het wel goed doen. Je wordt behoorlijk op je vingers gekeken vanaf de kant. Om hier vier en nul te rijden daar ben ik heel tevreden mee. Gisteren was ik ook al dubbel nul in een in een dikke proef met een ander paard. Ik mag niet klagen. Het is een abnormale eer om hier te rijden en deze prestaties neer te zetten.”
Na de wedstrijd werd Sanne belaagd door handtekeningenjagers (foto Judith Martens). Dat hoort bij de sterrenstatus, zelfs in de springsport.

Kevin Jochems had de eerste startpositie van TeamNL en deed het met Turbo Z met twee keer 4 strafpunten naar behoren. Bart Bles liep in de eerste omloop ook tegen een springfout aan met Kriskras DV. In de tweede manche waren ze met 8 strafpunten het streepresultaat voor het team.
Harrie Smolders kon ook in Aken zijn superieure foutloze omloop van Tokio niet herhalen. Zijn vosruin Bingo du Parc sprong weliswaar beter dan op het EK veertien dagen geleden, maar moest in beide omlopen een totaal van 5 strafpunten incasseren.

Uitslag Landenwedstrijd CHIO Aken, 1.60m
1. Verenigde Staten, 4 str pnt
2. Zweden, 8 str pnt
3. Frankrijk, 12 str pnt
4. België, 16 str pnt
5. Nederland, 21 str pnt
Kevin Jochems (Sliedrecht) - Turbo Z (v.Thunder van de Zuuthoeve), 4 – 4
Bart Bles (Babberich) - Kriskras DV (v.Cooper van de Heffinck), 4 - 8
Sanne Thijssen (Sevenum) - Con Quidam RB (v.Quinar), 4 - 0
Harrie Smolders (Lage Mierde) - Bingo du Parc (v.Mylord Carthago), 5 -5
6. Duitsland, 24 str pnt
7. Italië, 25 str pnt
8. Brazilië, 33 str pnt

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto’s: Sanne Thijssen en Con Quidam RB (www.hippofoto.be)

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF