­ SRR, KNHS en FNRS sluiten overeenkomst over examinering Ruiter- en Menbewijs - KNHS

SRR, KNHS en FNRS sluiten overeenkomst over examinering Ruiter- en Menbewijs

Geplaatst op 30 juli 2021

De Stichting Rijvaardigheidsbewijzen Recreatieruiter (SRR) is het enige instituut in Nederland dat ruiters en menners examineert voor het Ruiter- en Menbewijs. Dat zijn SRR, KNHS en Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS) gezamenlijk overeengekomen.

Daarmee komt een einde aan een periode vanaf 2016 waarin partijen elk hun eigen bewijs afgaven. KNHS en FNRS brengen hun examens weer onder bij de onafhankelijke SRR, wat zorgt voor meer duidelijkheid bij onder meer ruiters en menners, organisaties, terreinbeheerders en verzekeraars. Het examen wordt voor alle kandidaten gelijk, en volgens dezelfde richtlijnen afgenomen. Eenduidigheid en een goede samenwerking tussen alle betrokken partijen zijn in het belang van de paardensporter en de paardensector.

SRR-voorzitter Toon Hulshof geeft met deze belangrijke stap het voorzitterschap van de SRR over aan zijn opvolger Bert van Wanrooij: ‘Ik heb me 18 jaar als voorzitter ingezet om de onafhankelijkheid van het exameninstituut SRR te borgen. De overeenkomst die we nu gesloten hebben, is een prachtige stap waarmee we alle betrokken partijen in Nederland op één lijn hebben gekregen en het is een mooi moment om het voorzitterschap over te dragen.’
 

KNHS-directeur Theo Fledderus: “Het is goed voor de ruiters dat er weer eenduidigheid is over de examinering van het Ruiter- en Menbewijs. Dit komt ook op een mooi moment: binnenkort lanceren we onze vernieuwde buitenrijdopleiding waarvan het Ruiter- en Menbewijs de basis vormt.”
 

FNRS-directeur Haike Blaauw: “FNRS is al sinds 1930 de belangenbehartiger van hippische ondernemers en heeft kwaliteit, veiligheid en welzijn hoog in het vaandel staan. Wij verwachten dat deze stap bij zal dragen aan het verhogen van de veiligheid voor ruiters en menners in het buitengebied”.

 

         

Categorie: ruiterbewijs, menbewijs

Ander Nieuws

  • De vier basisbehoeften van een sportpaard
    De vier basisbehoeften van een sportpaard
  • KNHS-Hartog Trophy: ‘Sommige ruiters onderscheiden zich nu al’
    KNHS-Hartog Trophy: ‘Sommige ruiters onderscheiden zich nu al’
  • Mooie winnaars in KNHS Topsport competitie
    Mooie winnaars in KNHS Topsport competitie