­ Stal Dijkman enthousiast over Ruiteropleiding Bixie&Friends - KNHS

Stal Dijkman enthousiast over Ruiteropleiding Bixie&Friends

Geplaatst op 26 mei 2021

In april dit jaar is Stal Dijkman in Wijdenes van start gegaan met de Ruiteropleiding Bixie&Friends. Ilja van der Leek, die al jaren actief is als jurylid voor de F-proeven en Bixieproeven, is sinds kort werkzaam bij Stal Dijkman. Zij ging meteen fanatiek aan de slag door twee echte Bixie&Friends ponykampen te organiseren!

Wij vroegen Ilja: “Wat vind jij de toegevoegde waarde van de Ruiteropleiding Bixie&Friends?”
Het programma is laagdrempelig en sluit aan bij de belevingswereld van de kinderen door de vormgeving van het materiaal en het taalgebruik. Het halen van stempels en diploma’s stimuleert enorm. Ook vind ik het erg belangrijk dat er meer aangeboden wordt dan alleen paardrijden, dat er ook van alles aan bod komt naast het paard en op het erf.

Tijdens de ponykampen was ieder kind welkom: lesklanten, maar ook vriendjes of vriendinnetjes of broertjes die kennis wilden maken met de paardensport. Gedurende de kampen werd er aan kinderen geleerd hoe ze een pony of paard veilig kunnen benaderen, het halster goed omdoen en de pony vastzetten met de veiligheidsknoop. Tijdens deze week leerden de kids goed poetsen en ze weten nu  welke borstel ze waarom en op welke wijze moeten gebruiken. De kinderen leerden snel, dus mochten ze nog een stapje verder gaan en is de stempel opzadelen en afzadelen aan het programma toegevoegd.

Een heel belangrijk thema van het Bixie&Friends kamp was dat je alles mag oefenen, op tijd om hulp vraagt en ook hulp mag aanbieden. Er werd enorm veel samengewerkt door de kinderen. Alle oefeningen konden op een rustig moment verwerkt worden in een heus werkboek dat aan het eind van het kamp mee maar huis mocht. En in het Bixie&Friends Ruiterpaspoort werden de behaalde stempels afgestempeld.

Het kamp werd afgesloten met een heuse toets! Ilja liep met een klapper rond en stelde iedereen extra vragen over onderwerpen die tijdens de kampweek behandeld waren. Uiteindelijk is iedereen met het Bixie&Friends Poetsdiploma naar huis gegaan! Een groot feest en zeker voor herhaling vatbaar!

Bij Stal Dijkman kun je terecht voor plezier met paarden, door op verschillende manieren met ze te leren samenwerken, maar zij willen ook dat de paarden het fijn hebben in hun samenwerken met de ruiter! De Bixie&Friends Ruiteropleiding sluit hier perfect bij aan.

Wil jij met jouw vereniging of manege ook aan de slag met de Bixie&Friends Ruiteropleiding? Meer informatie kun je opvragen bij Patricia Bronkhorst, accountmanager jeugd via telefoonnummer 06 55155968 of e-mailadres p.bronkhorst@knhs.nl.

Ook enthousiast? Woon op 15 of 17 juni een online inspiratiesessies bij!
Op dinsdag 15 juni en donderdag 17 juni om 10.00 uur organiseren FNRS en KNHS voor ondernemers en verenigingen een online inspiratiesessie over Bixie&Friends en KNHS Young Leaders Program. Deze bijeenkomst is bedoeld om kennis te maken met deze programma’s, maar ook om onderling ervaringen en ideeën uit te wisselen met ondernemers en verenigingen die hier al mee werken.

Klik hier om meer te lezen of aan te melden voor de bijeenkomst op 15 juni. 

Klik hier om meer te lezen of aan te melden voor de bijeenkomst op 17 juni. 

 

 

Categorie: Bixie&Friends Ruiteropleiding

Ander Nieuws

  • Save the date! Bixiedag 9 augustus 2022
    Save the date! Bixiedag 9 augustus 2022
  • Online introductiebijeenkomst Bixie&Friends en KNHS Young Leaders Program
    Online introductiebijeenkomst Bixie&Friends en KNHS Young Leaders Program
  • Young Leaders Program en Bixie&Friends Ruiteropleiding waardevol voor Manege de Eenhoorn
    Young Leaders Program en Bixie&Friends Ruiteropleiding waardevol voor Manege de Eenhoorn