­ Terrassen hippische sportaccommodaties blijven vooralsnog gesloten - KNHS

Terrassen hippische sportaccommodaties blijven vooralsnog gesloten

Geplaatst op 26 april 2021

Vorige week werd in de persconferentie van demissionair premier Rutte en demissionair minister De Jonge aangekondigd dat per 28 april lichte versoepelingen doorgevoerd worden. Één van die versoepelingen is de openstelling van terrassen. Met deze eerste berichtgeving leek het ook voor hippische (sport)accommodaties met een horecavergunning mogelijk om hun terrassen vanaf die datum te openen. Helaas is de berichtgeving na de persconferentie verder aangescherpt, waardoor terrassen bij alle sportaccommodaties gesloten dienen te blijven.

De kamerbrief van demissionair minister de Jonge aan de kamer licht dit toe: “De buitenterrassen bij sportaccommodaties (zowel commercieel als paracommercieel) blijven gesloten om het aantal contactmomenten buiten de sportactiviteiten om zoveel mogelijk te beperken. Sportaccommodaties zijn geopend om te kunnen sporten zonder toeschouwers, waarbij de regels erop gericht zijn het bezoek daartoe te beperken: er naartoe om te sporten, na het sporten weer weg. Ook het toeschouwersverbod, zowel voor trainingen of wedstrijden blijft gelden.”

POS ziet mogelijkheden gelijktrekken mogelijkheden horeca
Het Platform Ondernemende Sportaanbieder (POS), waar onze partner in paardrijden de FNRS bij aangesloten is, ziet echter juridische gronden om ook terrassen van (para)commerciële sportaccommodaties te openen. Zij maken zich op dit moment hard om de mogelijkheden van de horeca bij (para)commerciële sportaccommodaties gelijk te trekken aan de mogelijkheden voor horeca op andere locaties.

Totdat er meer duidelijk is over de mogelijkheid om terrassen op hippische (sport)accommodaties te openen is het verstandig om voor de opening van uw terras bij uw lokale overheid te informeren naar de mogelijkheden.

 

 

Ander Nieuws

  • Als KNHS-lid met korting naar het CHIO Rotterdam
    Als KNHS-lid met korting naar het CHIO Rotterdam
  • Wereldkampioenschap tweespannen 2025 in Beekbergen
    Wereldkampioenschap tweespannen 2025 in Beekbergen
  • Ermelo in 2023 en 2024 toneel voor WK Jonge Dressuurpaarden
    Ermelo in 2023 en 2024 toneel voor WK Jonge Dressuurpaarden