­ The Dutch Masters: Vooruitblik met Rob Ehrens, Jeroen Dubbeldam en Louis Konickx - KNHS

The Dutch Masters: Vooruitblik met Rob Ehrens, Jeroen Dubbeldam en Louis Konickx

Geplaatst op 10 februari 2021 in Springen , Dressuur & Para

The Dutch Masters zal het eerste internationale 5* evenement voor de springruiters en -amazones zijn sinds lange tijd. De ruiters zijn er blij mee, het is broodnodig met het oog op hun voorbereidingen op o.a. de Olympische Spelen. The Dutch Masters is de gelegenheid om te zien hoe de ruiters en paarden er na deze lange tijd zonder top evenementen, zoals de majors van de Rolex Grand Slam of Show Jumping, er voor staan. We vragen het aan bondscoach Rob Ehrens, topruiter Jeroen Dubbeldam en parcoursbouwer Louis Konickx.

“De vorm van de TeamNL ruiters lijkt goed te zijn op dit moment,” aldus Rob Ehrens. “Ze kunnen toch voldoende van huis om een beetje in het ritme te komen. Desondanks zal de voorbereiding op The Dutch Masters best moeilijk zijn omdat we niets op 5* niveau hebben gehad tot dusver. De ruiters kijken er in ieder geval ontzettend naar uit.”

Jeroen Dubbeldam, die vorig jaar in de startblokken stond in de Brabanthallen met zijn nieuwe troef Oak Grove’s Carlyle, is blij dat hij dit jaar wel in ’s-Hertogenbosch van start kan. “Ik ben heel blij dat we na een jaar weer op dit niveau kunnen rijden. Wij, als ruiters, en onze paarden hebben natuurlijk wel de nodige ervaring en op 3* sterren niveau moet je ook je zaken voor elkaar hebben, maar ik kijk ernaar uit om weer op een 5* wedstrijd te kunnen rijden. Met name naar het hoogtepunt, de Rolex Grand Prix op zondag. Dan moeten we er gewoon kunnen staan en de kijkers prachtige sport bieden.”

Er is dus een belangrijke taak weggelegd voor internationaal parcoursbouwer Louis Konickx. “Voor mij wordt het een uitdaging. Ik moet de juiste balans zien te vinden. Op de eerste dag schatten we in hoe de paarden het oppakken. Van daaruit ga ik het opbouwen. De paarden zijn uiteindelijk lange tijd niet naar ‘school’ geweest. Te makkelijk is niet goed, maar te moeilijk ook niet. Het parcours van de Rolex Grand Prix moet genoeg uitdaging bieden om de beste van dat moment te laten winnen. We willen de kijkers thuis vooral mooie sport bieden.”

De eerste springrubriek, een twee fasen speciaal 1m40, wordt verreden op vrijdag 12 maart om 14.00 uur.

Bron: persbericht The Dutch Masters/ Foto: Remco Veurink. 
Klik hier voor de website van The Dutch Masters (Indoor Brabant). 

 

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 27 september 2021 t/m 3 oktober 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 27 september 2021 t/m 3 oktober 2021
  • Springruiters TeamNL met vertrouwen naar Nations Cup finale Barcelona
    Springruiters TeamNL met vertrouwen naar Nations Cup finale Barcelona
  • Van der Putten, Rockx en Schellekens bovenaan in KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie
    Van der Putten, Rockx en Schellekens bovenaan in KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie