­ Tweede KNHS-Hartog Trophy verreden: “Een mooie verrijking” - KNHS

Tweede KNHS-Hartog Trophy verreden: “Een mooie verrijking”

Geplaatst op 21 augustus 2021 in Springen

Vandaag stond in Bavel de tweede competitiewedstrijd op het programma van de KNHS-Hartog Trophy. Op het terrein van Ruitersportcentrum de Roosberg in het Brabantse Bavel kwam de jeugd in actie. De winnaars waren Joelle Muijres (D-pony’s), Sanne Vermeulen (Children), Hilde Veenstra (Junioren) en Julia van der Heijden (Young Riders). “Een mooie verrijking”, vinden Luc Steeghs en Robbert Ehrens deze competitie.

De KNHS-Hartog Trophy competitie bestond al vele jaren voor de springpony’s, maar dit jaar is de competitie uitgebreid met rubrieken voor Children, Junioren en Young Riders. Het doel van de competitie is om de combinatie naar een hoger niveau te helpen. De coach op het losrijdterrein is een nieuwe toevoeging die de ruiters hierbij kan helpen.

Goed advies
De beoordeling in de ring werd vandaag gedaan door Luc Steeghs. “Er werd goed gesprongen. Bij enkele ruiters ging het iets minder maar die hebben we goed advies kunnen geven en een paar extra sprongen laten maken, zodat zij de volgende keer naar een beter resultaat toe kunnen werken. De kwaliteit van zowel de paarden als de ruiters was goed. Enkele ruiters gingen al direct aan de slag met de tips”, is Luc Steeghs enthousiast na afloop.

Positief verrast
“Nadat de ruiters bij Luc uit de baan komen, kwamen zij naar mij toe”, vult Robbert Ehrens aan. Hij mocht vandaag de combinaties bijstaan op het losrijdterrein. “Ik was positief verrast over de kwaliteit van het rijden. Links en rechts heb ik wat kleine aanwijzingen gegeven. De kinderen staan open voor hulp en willen er echt wat mee doen. Je geeft ze geen hele uitleg, maar wel net die paar steuntjes in de rug, echt een verrijking vind ik deze competitie”, Luc Steeghs beaamt dat.

Andere manier oplossen
Na afloop van de competitie maakte Luc Steeghs een opmerking over de optoming. “De KNHS-Hartog Trophy is een rijstijlcompetitie en ik zag in de optoming nog wel eens dat er een vrij sterk bit werd gebruikt. Wat ik de ruiters heb proberen mee te geven is dat een sterk bit niet altijd de oplossing hoeft te zijn, maar dat je dit in de rijderij gaat zoeken en ‘problemen’ op een andere manier oplost.”

Leuk om netjes te rijden
Een van de winnaars was Sanne Vermeulen, zij wist de eerste competitiewedstrijd een paar weken geleden ook al te winnen met haar paard Icarus LH (v.Toulon). Sinds december vorig jaar vormen zij een combinatie. “Ik vind het wel leuk om netjes te rijden. De tips die ik na afloop kreeg was dat ik met meer tempo moest beginnen en dat tempo ook vasthouden gedurende het parcours. In de barrage begon ik met meer tempo, maar voor een barrage mocht het dan nog iets meer zijn. Dus ik ga nu vooral thuis aan de slag hiermee door veel tempowisselingen te rijden.”

Agenda competitie
12 september – Wierden
17 oktober – Lichtenvoorde
14 november – Luttenberg
4 december – Tolbert
Januari 2022 – finale (datum en locatie nog te bepalen)

Meer informatie over deelname aan de KNHS-Hartog Trophy is te vinden op de website van de KNHS. Inschrijven kan via Mijn KNHS tot één week voor elke competitiewedstrijd.

 

 

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF