­ Uitbreiding Online Menproeven Beoordelen - KNHS

Uitbreiding Online Menproeven Beoordelen

Geplaatst op 18 maart 2021 in Mennen & para en KNHS

Vanaf maandag 22 maart breiden we het Online Menproeven Beoordelen op paardrijden.nl uit met de klassen M, Z en ZZ. De pilot verloopt succesvol en daarom willen we meer menners de mogelijkheid bieden om mee te kunnen doen met Online Menproeven Beoordelen.

Je kunt vanaf maandag met een enkelspan of tweespan meedoen in de klassen B t/m ZZ. Voor de klassen B en L gelden de rijbaanformaten 20x40, 20x60 of 30x60. Voor de klassen M, Z en ZZ gelden de rijbaanformaten 20x60 of 30x60. Let op! Het is belangrijk dat de filmer of menner het formaat van de rijbaan noemt in de opgenomen video.  

Belangrijk bij het filmen in een rijbaan met formaat 20x60 of groter.
Om een stabiel beeld te krijgen zijn er aanvullende eisen opgesteld waaraan het beeldmateriaal voor het kunnen beoordelen van een proef in een 20 x 60m baan moet voldoen. Het totaal overzicht van de baan moet behouden blijven om de proeven te kunnen beoordelen. Wanneer de combinatie voorbij de B-E lijn is moet er worden ingezoomd. Hierbij moeten de hoeken van de ring op de korte zijde bij A altijd zichtbaar blijven. Om geen continu wijziging van de instelling te krijgen moet er nabij de lijn E-B een vast in- en uit zoom moment zijn. Dit is de enige plek waarop het is toegestaan en verplicht. Hierbij mag je niet verder in zoomen dan dat de hoeken bij A zichtbaar blijven. De jury bepaalt of de beeldkwaliteit voldoende is om de proef te beoordelen. Voldoet de beeldkwaliteit niet dan wordt de video afgekeurd. De deelnemer is hiervoor zelf verantwoordelijk.

Vaste proeven voor Online Menproeven Beoordelen
Voor Online Menproeven Beoordelen zijn er de volgende vaste proeven uitgeschreven:

 • M enkelspan: 58
 • M tweespan: 60
 • Z enkelspan: 62
 • Z tweespan: 64
 • ZZ enkelspan: 66
 • ZZ tweespan: 68)

Alle bepalingen en de uitgeschreven proeven vind je op paardrijden.nl onder Bepalingen Mennen Dressuur

Categorie: Mennen, online proeven

Ander Nieuws

 • Verslag menforum 22 november 2021
  Verslag menforum 22 november 2021
 • Pilot Online Voltigeproeven Beoordelen is verlengd
  Pilot Online Voltigeproeven Beoordelen is verlengd
 • Liveblog Hippiade zaterdag - Terugblik
  Liveblog Hippiade zaterdag - Terugblik