­ Update Rhino uitbraak op concours Valencia - KNHS

Update Rhino uitbraak op concours Valencia

Geplaatst op 01 maart 2021

Vorige week berichtte de KNHS over de uitbraak van het rhinopneumonie virus op het internationale springconcours in het Spaanse Valencia. Sinds de uitbraak staat Prof. Dr. Marianne Sloet namens de KNHS in contact met alle Nederlandse ruiters die aanwezig zijn of waren op het Spaanse concours. Van de 25 Nederlandse paarden die aanwezig waren in Valencia staan er inmiddels 13 in quarantaine thuis. Twaalf paarden zijn nog in Spanje.

Iris Boelhouwer, technisch directeur van de KNHS, vertelt over de situatie: “Het is voor alle betrokkenen een afschuwelijke situatie. Vanaf het moment dat we hoorden van de uitbraak staan we, in afstemming met Prof. Dr. Marianne Sloet, in contact met de FEI en EEF. Prioriteit is nu om er voor te zorgen dat alle paarden gezond in Nederland komen en om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Aan het eind van deze middag of begin van de avond komen de FEI en EEF met een update over de situatie in Valencia. Het zou mij niet verbazen als de concoursen in Spanje worden gecanceld.”

Alle 752 paarden die in Valencia zijn of waren zijn geblokkeerd in het FEI systeem. Zij mogen tot nadere orde nergens aan de start komen  en er moeten in ieder geval twee negatieve rhino-testen per paard overhandigd worden voordat zij weer kunnen deelnemen aan een wedstrijd. Voor nu geldt vanuit de KNHS het zeer dringende advies om niet met paarden naar concoursen in Spanje te reizen.

Lees hier het KNHS-bericht van vorige week.

Foto: Arnd.nl

 

 

 

Ander Nieuws

  • Promotie tot Level 4 (5*) jurylid voor Ineke Jansen
    Promotie tot Level 4 (5*) jurylid voor Ineke Jansen
  • Kom je werken bij de KNHS?
    Kom je werken bij de KNHS?
  • Kaartverkoop The Dutch Masters start vandaag
    Kaartverkoop The Dutch Masters start vandaag