­ Vacature: Business Controller (38 uur) - KNHS

Vacature: Business Controller (38 uur)

Geplaatst op 28 juli 2021

Ter uitbreiding van ons team is de KNHS op zoek naar een ervaren, enthousiaste, bevlogen en zelfstandige:

BUSINESS CONTROLLER – 38 UUR PER WEEK

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) is één van de grootste en sportief succesvolste sportbonden van Nederland. We behartigen de belangen van de bij ons aangesloten verenigingen en leden, zodat zij de paardensport zo goed mogelijk kunnen beoefenen. De KNHS is gevestigd op het KNHS-centrum in Ermelo en heeft momenteel 74 (fte) medewerkers in dienst en is een jonge, dynamische en groeiende organisatie. Onze kernwaarden zijn respectvol, betrokken, open en deskundig.

Jij bent dé financieel strateeg die niet bang is om bepaalde stappen te zetten om zijn doelen te behalen. Met jouw gevulde rugzak in Finance zoek je constant naar verbeteringen in de processen, in de planning of de budgettering. Maar wat doe je dan precies? Als Business Controller houd jij de budgetten in de gaten en kijk je waar kosten bespaard kunnen worden. Het betreft een actieve rol in het versterken van de strategische positie van de KNHS. Deze taak bestaat onder andere uit het voorspellen wat er komen gaat en daarbij passende acties te definiëren. Met behulp van de financiële administratie stel je tijdig de financiële rapportages op; de maandcijfers, forecast en budgetten. Je bent verantwoordelijk voor actuele, betrouwbare en relevante informatie en analyses, zowel periodiek als ad-hoc, zodat er goed sturing kan worden gegeven aan de (strategische) uitdagingen van de KNHS. Ook schrijf je businesscases, managementrapportages en maak je een meerjarenplanning. Jij houdt in de gaten of de cijfers aansluiten met de ambities en plannen die zijn gemaakt door de verschillende afdelingen binnen de KNHS. De volgende stap is het bepalen hoe de afdelingen de doelen kan behalen.

In deze functie sta je midden in de organisatie. Je rapporteert rechtstreeks aan de Financieel Directeur De KNHS professionaliseert meer en meer. Samen met het team van de financiële administratie en ICT vervul je hier ook een grote rol in. Je participeert in projectgroepen ter bevordering/optimalisatie van de systemen en om de AO/IC te bewaken. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het contractbeheer binnen de organisatie. Samen met de afdeling ICT ben je verantwoordelijk voor het databeheer (inclusief AVG-regelgeving) binnen het applicatielandschap van de bond. En je signaleert de risico’s en adviseert over beheersmaatregelen, risicobereidheid en verbetermogelijkheden.

Je vindt het prettig om in een dynamische omgeving te werken, waar iedere dag nieuwe kansen en uitdagingen ontstaan. Saai is het binnen de paardensport immers nooit. Jij bent in staat om hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden. Jij zorgt ervoor dat de hoofdlijn gevolgd wordt en laat de financiële details over aan de financiële afdeling. Daarnaast is communicatie een van jouw kwaliteiten. Aangezien jij een geboren Consultant bent weet jij hoe je jouw cijferkennis kunt vertalen aan anderen.

Zodra jij een kans ziet tot een verbetering in het proces, ben jij niet bang om dit aan te kaarten. Je legt dit voor aan de afdelingen en gaat er het liefst dezelfde dag nog mee aan de slag. Je denkt en werkt procesmatig, hebt het vermogen om snel te schakelen tussen verschillende vraagstukken en bent een gesprekpartner op elk niveau. Je vindt teamspirit, zowel binnen als buiten de organisatie belangrijk. En bovendien herken jij jezelf in onze kernwaarden!

JOUW PROFIEL: Je bent een daadkrachtige en dienstverlenende professional. Je beschikt over politieke en organisatie sensitiviteit en beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Enkele gewenste competenties zijn vernieuwend, ondernemend, communicatief en initiatiefrijk.

 • Je beschikt over een afgeronde HBO of WO-opleiding in financieel/economische richting.
 • Je bent een kritisch denker en kan kansen, belangen en risico’s vertalen naar gefundeerde, onafhankelijke adviezen, waarbij je tegelijk kan omgaan met weerstanden en verschillende belangen.
 • Je bent sociaal en communicatief sterk onderlegd, waarbij je moeiteloos schakelt tussen verschillende gesprekspartners zoals de managers, beleidsadviseurs, vakspecialisten.
 • Je hebt een vooruitziende blik en behoudt overzicht over een veelheid en diversiteit aan informatie binnen de opgaves.
 • Je vindt gemakkelijk de weg in een bestuurlijk, politiek en vakinhoudelijk werkveld.
 • Je hebt kennis van en affiniteit met BI-applicaties, ERP software, Excel, etc.
 • Kennis van en ervaring in de paardensport is een pre.
 • Je hebt circa 3 tot 6 jaar recente en relevante werkervaring in een vergelijkbare functie.


Wat kunnen wij je bieden?

Een uitdagende en dynamische baan bij een van de leukste en grootste sportbonden van Nederland. Je krijgt volop de mogelijkheid jouw talenten, kennis en ervaring in te zetten en te ontwikkelen op een afdeling die vol in ontwikkeling is. Je arbeidsvoorwaarden en salaris zijn conform de CAO Sport (schaal 10), en daarnaast een Persoonlijk Keuze Budget, duurzaam inzetbaarheidsbudget en goede thuiswerkmogelijkheden/faciliteiten.

INTERESSE?

Ben jij de ervaren, enthousiaste, bevlogen, zelfstandige kandidaat die wij zoeken met veel verantwoordelijkheidsgevoel, wil je werken binnen de paardensportbond en vol trots op verjaardagen kunnen vertellen dat jij onderdeel bent van  het KNHS-team en wat je voor de KNHS betekent? Stuur dan je motivatie en cv voor 15 augustus a.s. naar sollicitaties@knhs.nl. Een assessment kan onderdeel uit maken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Categorie: vacature

Ander Nieuws

 • KNHS vacature: online marketing- en communicatiespecialist
  KNHS vacature: online marketing- en communicatiespecialist
 • De KNHS zoekt Directeur Topsport
  De KNHS zoekt Directeur Topsport
 • KNHS zoekt een Medewerker Recreatiesport (fulltime)
  KNHS zoekt een Medewerker Recreatiesport (fulltime)