­ Vacature: Projectleider Wedstrijdsport - KNHS

Vacature: Projectleider Wedstrijdsport

Geplaatst op 11 november 2021

Er staan grote vernieuwingen in de wedstrijdsport gepland, dat vraagt veel van ons als organisatie. Om het project vernieuwing wedstrijdsport op te pakken, uit te werken, te implementeren en door te voeren zoeken we een ervaren projectleider die de organisatie door dit proces heen gaat loodsen.

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) is één van de grootste en sportief succesvolste sportbonden van Nederland. We behartigen de belangen van de bij ons aangesloten verenigingen en leden, zodat zij de paardensport zo goed mogelijk kunnen beoefenen. De KNHS is gevestigd op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo en heeft momenteel 75 (fte) medewerkers in dienst en is een jonge, dynamische en groeiende organisatie. Onze kernwaarden zijn respectvol, betrokken, open en deskundig.

Voor onze afdeling Wedstrijdsport zoeken we een ervaren:

Projectleider

(Projectovereenkomst/ZZP 24 tot 38 uur per week)

Waar zijn we naar op zoek?
Ben jij een ervaren projectleider? Er staan grote vernieuwingen in de wedstrijdsport gepland, dat vraagt veel van ons als organisatie. Om het project vernieuwing wedstrijdsport op te pakken, uit te werken, te implementeren en door te voeren zoeken we een ervaren projectleider die de organisatie door dit proces heen gaat loodsen. Ben jij die projectleider met helikopterview die ons de komende periode de juiste stappen laat zetten?

Heb jij het in je om binnen de gestelde tijd een kwalitatief project af te ronden, waarbij je de hele organisatie op een positieve manier in beweging krijgt?

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor tal van vernieuwingen in de wedstrijdsport en ontwikkel je onder andere een toekomstbestendig, efficiënt en gebruiksvriendelijk wedstrijdsysteem voor onze wedstrijdorganisaties en sporters. Daarnaast ga je aan de slag met het verder flexibiliseren van de sport. Hierbij rekening houdend met alle relevante stakeholders in het wedstrijdspeelveld.

Je bent verantwoordelijk voor een goed verloop van het proces. Je krijgt de ruimte om jouw visie op de wedstrijdsport te geven. Een belangrijke positie in onze organisatie, jij zorgt ervoor dat projecten tijdig en kwalitatief worden afgerond. Een functie waarbij het belangrijk is dat je resultaat- en mensgericht te werk gaat. Enerzijds ga je voor het best haalbare resultaat en ben je bezig om projecten efficiënt op te leveren. Anderzijds ben je mensgericht bezig door te zorgen voor verbondenheid zodat iedereen betrokken is met elkaar en met de organisatie. Zo kunnen we samen vol enthousiasme en motivatie aan de slag. Je bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor unieke en hoogwaardige projecten.

Een mooie functie met veel verantwoordelijkheid, betrokkenheid en ruimte voor inbreng.

Ben jij de fijne professional die dat stapje extra zet? Ben je daarnaast flexibel, heb je kennis van en affiniteit met de paardensport? Kan jij moeiteloos schakelen tussen collega’s en gebruikers van de sport?

Dan zoeken wij jou!

De belangrijkste werkzaamheden zijn:

 • Je stelt een plan van aanpak op en werkt conform dit plan.
 • Je werkt de plannen inhoudelijk uit op belangrijke aspecten, o.a. financieel, juridisch, ICT, administratieve organisatie etc.).
 • Je realiseert draagvlak voor de plannen, neemt de stakeholders vanaf het begin mee in de ontwikkeling en borgt landelijke communicatie.
 • Stelt een risicoanalyse op en komt met een voorstel voor beheersmaatregelen.
 • Maakt een implementatieplan met een fasering voor de invoering.
 • Trekt samen op met ICT voor de technische realisatie van de voorstellen.

 

Herken jij jezelf hierin?

 • Ervaren projectleider, minimaal 5 jaar.
 • Analytisch; kan complexe verbanden tussen deelvraagstukken overzien, met oplossingen komen en deze integreren in het totale programma vernieuwing wedstrijdsport.
 • Bekwaam in het begeleiden van processen.
 • Inhoudelijke kennis van de paardensport / wedstrijdorganisaties.
 • Kennis en ervaring met ICT en softwareprogramma’s.
 • Sympathieke persoonlijkheid met goede sociale en communicatieve vaardigheden en sterk in klantgericht handelen.
 • Oog voor detail en secuur in de opvolging.
 • Veerkrachtig en flexibel in relatie tot veranderingen.
 • Kennis van project management en systemen.
 • Kan goed schakelen tussen strategievorming en uitvoering.

Wat kunnen wij je bieden?

Vanuit ons bondskantoor op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo werk je nauw samen met collega ‘s, maar ook met diverse ICT leveranciers. Je werkt bij de leukste sportbond van Nederland en werkt met bevlogen en ervaren collega’s die een passie hebben voor de paardensport. Een uitdagende en dynamische functie op een enthousiaste afdeling die zich volop inzet voor onze ruiters en wedstrijdorganisaties. Je komt te werken op onze prachtige hippische locatie, het Nationaal Hippisch Centrum, samen met het KWPN, de FNRS en meerdere paardensportorganisaties. Je zult hier je kennis & vaardigheden kunnen inzetten en nieuwe opdoen. Wij bieden je een projectovereenkomst, maar een ZZP-overeenkomst behoort ook tot de mogelijkheden. Je arbeidsvoorwaarden en salaris zijn conform de CAO Sport (schaal 10/11 afhankelijk van kennis en ervaring), en daarnaast een Persoonlijk Keuze Budget, Duurzaam Inzetbaarheidsbudget en goede thuiswerkmogelijkheden/ faciliteiten.

Interesse?

Ben jij de ervaren projectleider die wij zoeken met veel verantwoordelijkheidsgevoel, wil je werken binnen de paardensportbond en vol trots op verjaardagen kunnen vertellen dat jij onderdeel bent van het KNHS-team en wat je voor de KNHS en de paardensport betekent? Stuur dan je motivatie en cv voor 30 november a.s. naar sollicitaties@knhs.nl. Wil je eerst meer informatie over de vacature bel dan met Gerard Arkema (Manager Wedstrijdsport, 06-51506083.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Ander Nieuws

 • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
 • Programma NK Dressuur 2023 bekend
  Programma NK Dressuur 2023 bekend
 • Wie is volgens jou 'KNHS Talent van het jaar 2022'? Stem nu!
  Wie is volgens jou 'KNHS Talent van het jaar 2022'? Stem nu!