­ Vacature: Teamleider Wedstrijdsport – 38 uur per week - KNHS

Vacature: Teamleider Wedstrijdsport – 38 uur per week

Geplaatst op 10 juni 2021

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) is één van de grootste en sportief succesvolste sportbonden van Nederland. We behartigen de belangen van de bij ons aangesloten verenigingen en leden, zodat zij de paardensport zo goed mogelijk kunnen beoefenen. De KNHS is gevestigd op het KNHS-centrum in Ermelo en heeft momenteel 74 (fte) medewerkers in dienst en is een jonge, dynamische en groeiende organisatie. Onze kernwaarden zijn respectvol, betrokken, open en deskundig.

In deze functie sta je midden in de sport. Je rapporteert rechtstreeks aan de manager wedstrijdsport en geeft leiding aan 10 tot 12 enthousiaste medewerkers van de afdelingen wedstrijdsupport, officials en handhaving. Deze afdelingen houden zich met name bezig met de ondersteuning van de wedstrijdsport voor zowel de sporters, de wedstrijdorganisaties als de officials.  De wedstrijdsport staat aan het begin van een grote verandering: het vernieuwen van de wedstrijdsport. Samen met je team vervul je hier ook een grote rol in. Een fantastische kans om je passie voor de paardensport te combineren met je managementkwaliteiten!

Van nature heb je het namelijk in je om medewerkers te stimuleren en te ontwikkelen, je geeft ze vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. En je staat er wanneer dat nodig is. Je kent de paardensport als geen ander, je weet wat er in de sport leeft en hebt voldoende ervaring opgedaan in de wedstrijdring. Je vindt het prettig om in een dynamische omgeving te werken, waar iedere dag nieuwe kansen en uitdagingen ontstaan. Saai is het binnen de paardensport immers nooit. Je bent bekend met de passies en emoties die er binnen de sport kunnen leven. Zowel bij de sporters, de wedstrijdorganisaties als bij de officials. Je weet hier de juiste balans in te vinden en de juiste prioriteiten te stellen.

Je denkt en werkt procesmatig, hebt het vermogen om snel te schakelen tussen verschillende vraagstukken en bent een gesprekpartner op elk niveau. Je vindt teamspirit, zowel binnen als buiten de organisatie belangrijk.

Je ziet de vernieuwing van de wedstrijdsport als een uitdaging. Je stuurt op een klantgerichte en efficiënte inrichting van de werkprocessen met een heldere kwantitatieve en kwalitatieve output. Je weet dit te borgen in heldere (administratieve) processen en betrekt medewerkers hierbij. Dit bereik je door een prettig werkklimaat te realiseren en medewerkers te motiveren en te coachen. Jouw grootste uitdaging is een kwalitatieve, efficiënte, vriendelijke en snelle klantbeleving binnen de wedstrijdsport te realiseren!

JOUW PROFIEL: Je bent een daadkrachtige en dienstverlenende professional. Je beschikt over politieke en organisatie sensitiviteit en beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Enkele gewenste competenties zijn vernieuwend, ondernemend, commercieel en initiatiefrijk.

 • Je hebt aantoonbaar HBO werk- en denkniveau met relevante ervaring in het operationeel aansturen van teams;
 • Je hebt kennis van de paarden- en wedstrijdsport;
 • Je denkt en werkt procesmatig;
 • Je stuurt je team aan op basis van vertrouwen, vrijheid en verantwoordelijkheid;
 • Je bent daadkrachtig;
 • Communicatief en administratief zeer vaardig;
 • Je bent nauwkeurig en gestructureerd;
 • Je bent gemotiveerd, flexibel en beschikt over een hands-on mentaliteit.

Wat kunnen wij je bieden?

Een uitdagende en dynamische baan bij een van de leukste en grootste sportbonden van Nederland. Je krijgt volop de mogelijkheid jouw talenten, kennis en ervaring in te zetten en te ontwikkelen op een afdeling die vol in ontwikkeling is. Je arbeidsvoorwaarden en salaris zijn conform de CAO Sport (schaal 10), en daarnaast een Persoonlijk Keuze Budget en goede thuiswerkmogelijkheden/faciliteiten.

Interesse?

Ben jij de ervaren, enthousiaste, bevlogen, zelfstandige kandidaat die wij zoeken met veel verantwoordelijkheidsgevoel, wil je werken binnen de paardensportbond en vol trots op verjaardagen kunnen vertellen dat jij onderdeel bent van  het KNHS-team? Stuur dan je motivatie en cv voor 24 juni a.s. naar sollicitaties@knhs.nl. Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Gerard Arkema (06-51506083). De eerste ronde gesprekken staat gepland voor vrijdag 2 juli 2021. Een assessment kan onderdeel uit maken van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Ander Nieuws

 • Ruiters van TeamNL op weg naar Tokio: Update vanuit Luhmühlen *video*
  Ruiters van TeamNL op weg naar Tokio: Update vanuit Luhmühlen *video*
 • KNHS-verenigingen samen aan de slag met Ruiteropleiding Bixie&Friends in Limburg
  KNHS-verenigingen samen aan de slag met Ruiteropleiding Bixie&Friends in Limburg
 • Deelnemers internationale wedstrijden 21 t/m 27 juni 2021
  Deelnemers internationale wedstrijden 21 t/m 27 juni 2021