­ Van der Putten, Rockx en Schellekens bovenaan in KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie - KNHS

Van der Putten, Rockx en Schellekens bovenaan in KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie

Geplaatst op 27 september 2021 in Dressuur & Para

In Velsen-Zuid werd afgelopen zondag een competitiewedstrijd van de KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie verreden. Marieke van der Putten won met Tørveslettens Titanium RS2 de Grand Prix, bij de U25 was KNHS Talententeamlid Thalia Rockx met Gerda Nova de La Fazenda de beste en in de Prix St. Georges ging de overwinning naar Imke Schellekens - Bartels met Hey You.

In de Grand Prix stond Marieke van der Putten met Tørveslettens Titanium RS2 (v. Totilas) met ruime voorsprong aan kop. Met 73,514% bleef de combinatie voor op Yessin Rahmouni die met All at Once (v. Ampère) tweede werd met 70,399%. “Een duidelijke kopgroep met twee uitschieters”, vertelt juryvoorzitter Patricia Wolters die samen met Patrick Berends en Linda Kanninga de jury vormde. “Marieke reed heel goed en haar paard heeft veel kwaliteit. Zij weet hoe ze een paard voor moet stellen en het beeld was heel harmonieus. Echt een mooie combinatie. Met een klein beetje meer halslengte gaan de punten nog verder omhoog. Yessin begon heel sterk en het eerste deel van de proef was echt goed. Maar hij raakte het in de zigzag een beetje kwijt. Toen kwam er wat spanning in zijn paard en dat bleef je in het tweede deel van de proef zien.”

Het jury-drietal dat de Grand Prix beoordeelde, deed dat eveneens in de U25. Daarin was Thalia Rockx, lid va het KNHS Talententeam, een klasse apart. Met Gerda Nova de La Fazenda (v. Romanov) noteerde de amazone 69,350%. “Thalia stelde haar paard super fijn en professioneel voor. De aanleuning was mooi, echt fijn om naar de kijken”, aldus juryvoorzitter Patricia Wolters. “De verbetering zit in meer verzameling en geslotenheid. Maar dit is een paard met kwaliteit voor het zware werk en was duidelijk de winnaar.”

Prix St. Georges
De Prix St. Georges was met vijf combinaties boven de 70 procent een sterke groep. Imke Schellekens - Bartels trok aan het langste eind. Zij reed Hey You (v. Romanov) naar 72,941%. Net als in de Grand Prix met All at Once was Yessin Rahmouni ook met zijn tweede hengst goed op dreef. Met Impress Taonga (v. Vitalis) werd hij tweede met 72,010%. Daarachter nogmaals Imke Schellekens - Bartels. Met Honoreè VCG (v. Jazz) reed de amazone de derde score van 71,814% bijeen. Deze rubriek werd gejureerd door Janine van Twist, Mattie Boomaars en Ellen van den Berg. “Imke had haar paarden rijkunstig goed voor elkaar, ook in de afwerking. Vooral het galopgedeelte met Hey You was heel goed. Met Honoreè kreeg Imke helaas wat spanningsfoutjes die de score iets drukte”, zegt juryvoorzitter Janine van Twist. “Yessin heeft een paard met hele expressieve bewegingen, die hij goed gemanaged door de ring heen kreeg. Ze begonnen met veel achten en negens maar hadden ook wat spanningsfoutjes. Het was een mooie groep jonge paarden die ringervaring moeten opdoen. Er zat heel veel kwaliteit in.”

De KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie heeft als belangrijkste doel de ontwikkeling van de Nederlandse dressuursport voor senioren (Zware- en Lichte Tour) en U25 te stimuleren. De serie bestaat uit een reeks competitiewedstrijden en wordt afgesloten met een finale. Die wordt op woensdag 29 december verreden in Nieuw- en Sint Joosland.

Uitslag KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Velsen-Zuid, Grand Prix:
1 Marieke van der Putten (Apeldoorn), Tørveslettens Titanium RS2 (v. Totilas) 73,514%;
2 Yessin Rahmouni (Haarlem), All at Once (v. Ampère) 70,399%;
3 Karen Nijvelt (Hoeven), Elysias (v. Jazz) 68,007%.

Uitslag KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Velsen-Zuid, U25:
1 Thalia Rockx (Roosendaal), Gerda Nova de La Fazenda (v. Romanov) 69,350%
2 Carlijn Vaessen (Wezep), Fossbury (v. Ampère) 66,538%.

Uitslag KNHS-Roelofsen Horse Trucks Dressuur Competitie Velsen-Zuid, Prix St. Georges:
1 Imke Schellekens - Bartels (Hooge Mierde), Hey You (v. Romanov) 72,941%;
2 Yessin Rahmouni, Impress Taonga (v. Vitalis) 72,010%;
3 Imke Schellekens - Bartels, Honoreè VCG (v. Jazz) 71,814%.

Foto Thalia Rockx met Gerda Nova de la Fazenda door Digishots

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 25 t/m 31 oktober 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 25 t/m 31 oktober 2021
  • Programma Indoorkampioenschappen 2022
    Programma Indoorkampioenschappen 2022
  • Nederlandse successen bij CDI Exloo
    Nederlandse successen bij CDI Exloo