­ Vanaf 12 april weer FEI wedstrijden toegestaan in Nederland - KNHS

Vanaf 12 april weer FEI wedstrijden toegestaan in Nederland

Geplaatst op 17 maart 2021

Vanaf 12 april is het weer toegestaan om in Nederland FEI wedstrijden te laten verrijden. Uiteraard alleen met in acht name van de geldende coronamaatregelen en als de situatie rond de uitbraak van het EHV-1 virus dit toelaat.

De mogelijkheid tot het organiseren van internationale wedstrijden is gekomen na heel veel overleg tussen de KNHS, overheidsinstanties en Sportkoepel NOC*NSF. Iris Boelhouwer, directeur topsport van de KNHS is verheugd over de ontwikkelingen. “Om aansluiting te houden bij de internationale top en in voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokio is het van essentieel belang dat onze paarden en ruiters in staat zijn om wedstrijdritme op te bouwen en hun kwalificaties te halen. Na een wedstrijdpauze van zes maanden ben ik dan ook ongelooflijk opgelucht dat we dit weer in eigen land kunnen faciliteren”.
Of wedstrijden ook daadwerkelijk plaats mogen vinden, wordt uiteindelijk bepaald door lokale gemeentes en veiligheidsregio’s, die hebben altijd het laatste woord. Mochten deze instanties nog vragen hebben omtrent een evenement dan kunnen zowel de KNHS als NOC*NSF hierbij adviseren en vragen beantwoorden.

Elk evenement zal zich aan een (streng) corona-protocol moeten houden. De exacte invulling hiervan volgt nog. Daarnaast zal uiteraard ook de situatie rond de neurologische vorm van de rhinopneumonie (EHV-1 virus) uitbraak scherp in de gaten worden gehouden. Hierover is zeer regelmatig nauw contact met Prof. dr. Marianne Sloet als veterinair adviseur van de KNHS.

De KNHS doet uiteraard haar uiterste best om voor alle ruiters zo snel mogelijk weer wedstrijden dan wel meetmomenten mogelijk te maken, naast de huidige toegestane verenigings- en manegeactiviteiten voor ruiters t/m 26 jaar. Met de opening van de internationale sport, is een positieve stap voorwaarts gezet naar hopelijk meer mogelijkheden voor de paardensport op de korte termijn.

 

 

Ander Nieuws

  • Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 maart 2023
    Deelnemers internationale wedstrijden 20 t/m 26 maart 2023
  • Wisseling proeven Paardrijden.nl
    Wisseling proeven Paardrijden.nl
  • In Memoriam: Henk Richardson
    In Memoriam: Henk Richardson