­ Verkiezing van de hippische docent/instructeur van het jaar 2021 - KNHS

Verkiezing van de hippische docent/instructeur van het jaar 2021

Geplaatst op 14 juni 2021

Waardering voor vakmanschap in de hippische sector Stichting HIP (Hippische Innovatieve Projecten) organiseert voor de 3e keer de verkiezing van de Hippische Instructeur / docent van het Jaar. De verkiezing kon wederom op veel interesse uit het veld rekenen. Uit de vele aanmeldingen werd Antoinette Diks in de laatste verkiezing door de vakjury als winnaar gekozen. De verkiezing van 2021 gaat weer van start.

Deskundige en inspirerende hippische docenten en instructeurs zijn van essentieel belang voor onze sector. Het is de basis van kwaliteit van de paardensport. Hippische docenten en instructeurs staan aan de basis van goed en verantwoord paardrijden. Stichting HIP vindt dat het vakmanschap in deze tak van sport beloond mag worden. De winnares van afgelopen jaar werd geroemd om haar inventiviteit, leergierigheid, en het vinden van nieuwe invalshoeken in de begeleiding van leerlingen.

Elke hippische instructeur, trainer of docent die gecertificeerd is door een, door de overheid erkende, MBO of HBO opleiding of bij een KNHS/ORUN erkende opleiding kan t/m 14 juli inschrijven of voorgedragen worden. Meer informatie over de voorwaarden, criteria, alsook het inschrijfformulier zijn terug te vinden onder HIP AWARDS op de website:  Stichting HIP. In 2021 droegen verschillende opleidingen en vele paardensport verenigingen en maneges hun favoriete instructeur/docent voor als kandidaat.

Bij de beoordeling van de kandidaten houdt de jury rekening met de omstandigheden in de diverse deelsectoren van de paardensector. De jury bestaat uit: Johan Folmer - Teamleider Onderwijszaken Aeres MBO,  Gonneke Leereveld – Directeur ManageMind Group en Equine Support,  Adelinde Cornelissen – Olympische dressuurruiter en trainer.

De winnaar ontvangt de ‘HIP Award’, alsmede een bedrag ad € 1.000, dat in overleg met Stichting HIP kan worden besteed aan een vervolg opleiding, stage of andere activiteit die ten goede komt aan de kennisverbreding of persoonlijke ontwikkeling van de winnende docent/instructeur.

Instructeurs kunnen in aanmerking komen door zich zelf in te schrijven of wanneer ze door derden worden voorgedragen. De organisatie hoopt weer op vele inzendingen. Hier vind je het reglement en het inschrijfformulier. 

Wie kan er meedoen?
Elke hippische instructeur, trainer of docent die voldoet aan onderstaande voorwaarden kan meedingen naar de titel ‘Hippisch instructeur/docent van het jaar’. De deelnemer:

 • Is instructeur of trainer met een KNHS/ORUN erkend diploma.
 • Of is docent bij een, door de overheid erkende, MBO of HBO opleiding of bij een KNHS/ORUN erkende opleiding.
 • Stelt zich uiterlijk 14 juli kandidaat (of wordt kandidaat gesteld) bij het secretariaat van de Stichting HIP via dit inschrijfformulier).

Hoe kan je je aanmelden?
Als je in aanmerking wilt komen voor de titel ‘Hippisch instructeur/docent van het jaar’ moet je voldoen aan 7 criteria (zie hieronder). Je kunt je aanmelden via dit inschrijfformulier. Deelnemen kan tot uiterlijk 14 juli. Je mag ook iemand anders nomineren voor deze mooie prijs.

De criteria
De jury beoordeelt de docent/instructeur aan de hand van de navolgende criteria:

 • Passie voor het vak
 • Kennis en kunde van het paard, de paardensport en/of de paardensector
 • Het vermogen om studenten/leerlingen te inspireren en te motiveren, didactisch inzicht
 • Stelt zich open voor innovatieve ontwikkelingen in de hippische educatie
 • Een visie op hippisch onderwijs en aandacht voor kwaliteitsverbetering
 • Toont initiatieven tot persoonlijke ontwikkeling
 • Is werkzaam voor een erkende hippische opleiding, MBO of HBO opleiding of bij een KNHS/ORUN erkende opleiding.

 

Ander Nieuws

 • Promotie tot Level 4 (5*) jurylid voor Ineke Jansen
  Promotie tot Level 4 (5*) jurylid voor Ineke Jansen
 • Kom je werken bij de KNHS?
  Kom je werken bij de KNHS?
 • Kaartverkoop The Dutch Masters start vandaag
  Kaartverkoop The Dutch Masters start vandaag