­ Vernieuwingen in de springsport - KNHS

Vernieuwingen in de springsport

Geplaatst op 30 december 2021 in Springen

Op 1 april 2022 worden er veel nieuwe reglementswijzigingen voor het springen doorgevoerd. De meeste van de wijzigingen komen voort uit de ingrijpende vernieuwing die in deze discipline op stapel staan. Om alle springsportliefhebbers tijdig te informeren, is er op deze website een pagina gerealiseerd waar alle informatie op verschijnt.

1 april 2022 lijkt nog best ver weg, maar nu al goed voorbereiden is noodzaak. Vanaf begin januari kunnen wedstrijdorganisaties bijvoorbeeld al hun vraagprogramma’s voor het komende buitenseizoen indienen. Dan is het natuurlijk belangrijk dat zij weten wat er allemaal kan en hoe het werkt. En ook voor ruiters, parcoursbouwers en andere officials is het natuurlijk handig om nu vast kennis te nemen van de belangrijkste zaken.

We verwachten met de wijzigingen het deelnemen aan springwedstrijden vooral makkelijker en flexibeler te maken, met een passend aanbod voor iedere wedstrijdruiter en voor elk niveau.
De belangrijkste wijzigingen kun je hier terugvinden.

Omdat we ons kunnen voorstellen dat er na het lezen van de wijzigingen wellicht nog vragen zijn, hebben we een aantal ‘veel gestelde vragen’ van antwoorden voorzien.

Omdat wedstrijdorganisaties al snel daadwerkelijk met de vernieuwingen te maken krijgen, zijn we begonnen met de voor deze groep relevante Informatie als eerste zo goed mogelijk toe te lichten. Op bovengenoemde pagina’s zal de komende maanden nog meer informatie verzameld worden. Daarnaast zullen we specifieke onderwerpen ook extra voor het voetlicht brengen op de website en socialmedia kanalen van de KNHS.

Daarnaast worden aan het begin van 2022 diverse online bijeenkomsten en/of bijscholingen voor wedstrijdorganisaties en officials georganiseerd. Hiervoor zullen betrokkenen persoonlijk een uitnodiging ontvangen.
mede afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen zal invulling gegeven worden aan verdere voorlichtingsactiviteiten.

Foto SanImage  

Ander Nieuws

  • Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
    Harrie Smolders vierde in wereldbekerwedstrijd La Coruna
  • Verslag Springforum 7 november 2022
    Verslag Springforum 7 november 2022
  • Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF
    Gouden WK-team Paradressuur, zilveren WK-springteam, Sanne Voets en van Joyce van Rooijen-Heuitink maken kans op Sportprijzen NOS | NOC*NSF