­ Verslag dressuurforum 17 mei 2021 - KNHS

Verslag dressuurforum 17 mei 2021

Geplaatst op 28 mei 2021 in Dressuur & Para

Het dressuurforum kwam op 17 mei bijeen voor een reguliere vergadering. Naast het bespreken van een aantal ingekomen stukken en verzoeken waren de belangrijkste onderwerpen ter bespreking de Hippiade en het NK dressuur in 2021, vernieuwingen in de wedstrijdsport en het verplicht inzetten van de toezichthouder tijdens dressuurwedstrijden en meetmomenten.

Hippiade en NK dressuur 2021

In de vergadering is gesproken over de Hippiade in afgeslankte vorm in 2021, In verband met de beperkingen voor de wedstrijdsport i.v.m. Corona, is er voor gekozen om geen verenigingskampioenschappen en afdelingsdressuur te laten verrijden en zullen er ook minder deelnemers aan de start komen tijdens de Hippiade. Diverse voorstellen voor een dagprogrammaring worden uitgewerkt.

Voor het NK dressuur is besloten om hier geen kampioenschappen ZZ-Zwaar en Licht Tour te laten verrijden. Hiervoor wordt een vervangende datum gezocht later in het jaar.

Toezichthouder dressuur

Er zijn vragen en suggesties binnengekomen over de inzet van de toezichthouder dressuur tijdens meetmomenten en dressuurwedstrijden. Ook worden er verzoeken ingediend om het genomen besluit terug te draaien en om vrijwilligers hiervoor op te leiden. Het dressuurforum is van mening dat het hiervoor nog te vroeg is omdat er vanwege Corona nog niet gestart is met de inzet. Aan het einde van het jaar zal een evaluatie plaatsvinden.

Vernieuwing Wedstrijdsport

In 2021 maken we een begin met een uitgebreide vernieuwing van de wedstrijdsport. Hiervoor is een programma opgesteld dat er voor moet zorgen dat de wedstrijdsport de komende jaren dusdanig vernieuwd wordt dat dit past bij de manier waarop ruiters tegenwoordig het liefst de wedstrijdsport beoefenen. Wedstrijdsporters vragen om meer gemak, flexibiliteit, betaalbare sport, transparantie en een objectieve en gelijke beoordeling in alle regio’s, dat zijn dus de doelen van het programma. Tijdens de vergadering heeft het dressuurforum gesproken over de doorlopende leerlijn die is neergezet in 2016 van de eerste F-proef t/m de Grand Prix. Er wordt een evaluatie gedaan over zowel de dressuurproeven vanaf de klasse B als over de F-proeven. De uitkomsten worden weer besproken in het forum en er zullen diverse werkgroepen aan de slag gaan met verbeteringen.

Volgende vergadering

De volgende reguliere vergadering van het dressuurforum vindt plaats op 6 september a.s.

Over het dressuurforum

Wil je een bijdrage leveren? Kijk voor meer informatie op de site van de desbetreffende regio of neem contact op met het forumlid van je regio. Kijk hier voor contactgegevens van alle leden van het dressuurforum.

Ander Nieuws

  • Finalisten KNHS-Anemone Horse Trucks Cup bekend
    Finalisten KNHS-Anemone Horse Trucks Cup bekend
  • Dressuurruiters TeamNL bekend voor CHIO’s Rotterdam en Aken
    Dressuurruiters TeamNL bekend voor CHIO’s Rotterdam en Aken
  • NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel
    NK Dressuur: Marlies van Baalen wint eerste seniorentitel