­ Verslag eventingforum 7 september 2021 - KNHS

Verslag eventingforum 7 september 2021

Geplaatst op 10 september 2021 in Eventing

Op dinsdag 7 september is het eventingforum voor de derde maal in 2021 bijeen gekomen. Het was de eerste vergadering in ruim een jaar tijd waarbij de leden weer fysiek bij elkaar zijn gekomen. Er zijn diverse onderwerpen besproken waaronder de Rijstijlbeoordeling, de opleiding Hindernisbouwers en parcoursontwerpers en het leeftijdsgericht sportaanbod.

Rijstijlbeoordeling
Begin 2020 is het nieuwe rijstijlbeoordelingsformulier geïntroduceerd. Dit vernieuwde protocol, met de systematiek van lineair scoren, heeft als doel: meer uniformiteit in de beoordeling, duidelijke feedback voor de ruiters, een interessante en leerzame beoordeling. Aan het eind van dit seizoen wordt het rijstijlformulier geëvalueerd met alle rijstijljuryleden. Zo kan de werkgroep het formulier verder door ontwikkelen.

Opleiding Hindernisbouwers en Parcoursontwerpers.
In het najaar gaat de nieuwe opleidingen voor Hindernisbouwers en Parcoursontwerpers Cross Country van start. De Hindernisbouwer is de technische spil in het praktisch werk en de Parcoursontwerper is verantwoordelijk voor het totale ontwerp van een crosscountry parcours.

Leeftijdsgericht Sportaanbod
Onlangs heeft de eerste pilot wedstrijd van een Jeugddag Eventing plaatsgevonden. De uitkomsten van deze wedstrijd worden besproken in de werkgroep om dit sportaanbod beter te laten aansluiten.

Wil jij meer weten over het organiseren van een Jeugddag Eventing? Klik dan hier. Voor deelnemers aan een Jeugddag Eventing staat alle informatie hier

Over het eventingforum

Wil je een bijdrage leveren aan de eventingsport? Kijk voor meer informatie op de site van de desbetreffende regio of neem contact op met het eventingforumlid van je regio. Kijk op www.knhs.nl/eventingforum voor contactgegevens van het eventingforum.

Ander Nieuws

  • Update KNHS Harnachementgids per 20 oktober 2021
    Update KNHS Harnachementgids per 20 oktober 2021
  • Deelnemers internationale wedstrijden 18 t/m 24 oktober 2021
    Deelnemers internationale wedstrijden 18 t/m 24 oktober 2021
  • Nederlandse afvaardiging WK Jonge Eventing paarden
    Nederlandse afvaardiging WK Jonge Eventing paarden