­ Verslag menforum 22 november 2021 - KNHS

Verslag menforum 22 november 2021

Geplaatst op 26 november 2021 in Mennen & para en KNHS

Het menforum heeft op 22 november 2021 vergaderd via Teams. Tijdens de vergadering waren de belangrijkste onderwerpen: dressuurproeven, KNHS-Kampioenschap 2022, KNHS-Rekenkamer SWM en de afvaardiging Ledenraad. Namens district Zuid is Stan van Eijk toegetreden tot het forum. Hij neemt het stokje over van Hein Verhofstad die de vorige vergadering afscheid genomen heeft.

Dressuurproeven SWM
Er is gekeken naar de bestaande KNHS-proeven en die zijn vergeleken met de FEI-proeven. De FEI 2* proef is goed vergelijkbaar met ons M niveau. Er is besloten dat met ingang van volgend seizoen de klasse M de 2* FEI-proef gaat rijden. De klasse L behoudt de eigen proef en de klasse Z blijft de 3* proef rijden. De reden voor deze keuze is dat we hiermee de mensen die ambitie hebben om FEI 2* te gaan starten helpen om die stap te maken en de klasse M deelnemers weer een passende nieuwe proef bieden. De nieuwe proeven zullen binnenkort vertaald en gepubliceerd worden op KNHS.nl.

Dressuurproevenboekje/KNHS-Dressuurproevenapp
Naar aanleiding van de uitkomsten van een onder deelnemers en juryleden gehouden enquête, over hun bevindingen van de bestaande proeven B t/m ZZ, heeft een werkgroep enkele wijzigingen voorgesteld. De belangrijkste wijzigingen zijn: het rijden met 1 hand wordt er uit gehaald, sommige onderdelen worden op het protocol samengevoegd, er komt een nieuwe ZZ proef die ook goed indoor 20*60m. te rijden is.

KNHS-Dressuurproevenapp
De KNHS is bezig met het laten ontwikkelen van een nieuwe Dressuurproevenapp die nog beter aansluit bij de behoefte van de gebruikers. Naast de video van de proeven zal die extra functionaliteiten krijgen. Zodra er meer bekend is over de nieuwe app zal hier over gecommuniceerd worden. 

KNHS-Kampioenschap SWM L en M 2022
Het KNHS-Kampioenschap zal op zaterdag 3 en  zondag 4 september 2022 verreden in Tilburg. De organisatie is in handen van Menvereniging De Postkoets.

KNHS-Rekenkamer SWM
Er is een overleg geweest met een afvaardiging van de rekenkamer en die hebben aangegeven dat ze dringend opzoek zijn naar nieuwe mensen. Dit is nodig om ook in de toekomst de SWM goed te kunnen blijven bedienen.

Afvaardiging naar de Ledenraad namens het Mennen
Wim Veldboom heeft jarenlang de discipline Mennen vertegenwoordigd in de Ledenraad. Zijn termijn zit er op dus moet er een opvolger komen. In de KNHS-Statuten is geregeld dat het aan het Menforum is om iemand af te vaardigen naar de Ledenraad. Tijdens de vergadering is deze voordracht besproken. De kandidaat zal nog worden uitgenodigd voor een gesprek met de vertrouwenscommissie alvorens de benoeming officieel is. Als de benoeming officieel is zal dit gecommuniceerd worden.

Volgende vergadering
De volgende vergadering van het KNHS menforum vindt plaats eerste kwartaal 2022.

Over het menforum
Wil je een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de mensport in Nederland? Kijk voor meer informatie op de site van het desbetreffende mendistrict of neem contact op met het forumlid van jouw district. Kijk hier voor contactgegevens van alle leden van het menforum.

Ander Nieuws

  • Column Gerard Arkema: “Hippiade nieuwe stijl zorgt voor goede afdronk”
    Column Gerard Arkema: “Hippiade nieuwe stijl zorgt voor goede afdronk”
  • Deelnemers internationale wedstrijden 11 tot en met 17 juli 2022
    Deelnemers internationale wedstrijden 11 tot en met 17 juli 2022
  • Programma Hippiade 2022 is bekend!
    Programma Hippiade 2022 is bekend!