­ VIP gasten live bij clinic Yvet Blokesch ‘Samenwerken en vertrouwen’ - KNHS

VIP gasten live bij clinic Yvet Blokesch ‘Samenwerken en vertrouwen’

Geplaatst op 21 juni 2021

Op donderdagavond 1 juli komt Yvet Blokesch naar het Nationaal Hippisch Centrum om een online clinic te verzorgen met als thema ‘Samenwerken en Vertrouwen’. Vanwege de versoepelingen van de coronamaatregelen is het mogelijk om 50 VIP gasten de avond live mee te laten beleven. Jij kunt live zien hoe Yvet de paarden traint op basis van respect, vertrouwen, in samenwerking en met rust. Haar doel is om paarden met zo min mogelijk spanning te laten leren. Op deze wijze is geen doel onhaalbaar.

Wil jij er live bij zijn op 1 juli a.s. Meld je dan snel aan en koop je ticket! Wij hebben een beperkt aantal VIP tickets en OP = OP.

Heb je al een ticket gekocht en wil je er toch liever live bij zijn? Stuur dan een mailtje naar Wilma Plaisier via w.plaisier@knhs.nl, dan zetten we je ticket om zolang er nog voldoende plek is. 

Informatie
Datum: Donderdagavond 1 juli 2021
Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo. Let op! De avond volgen doe je thuis via livestream en een beperkt aantal gasten mogen live aanwezig zijn.
Tijd: 19:30 – 21:30 uur
Online ticket: € 20,-
VIP gast ticket: € 25,- incl. koffie/thee

Livestream terugkijken
Ben je verhinderd op 1 juli? Geen probleem, de livestream is beschikbaar. Kies een moment en tijd welke jou het beste uitkomt en kijk deze interessante clinic gewoon thuis vanaf je eigen bank en eigen beeldscherm.

Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven voor in LIVE VIP-ticket

 

Klik hier om je in te schrijven voor een ONLINE ticket

 

1 juli 2021
Yvet laat op 1 juli zien wat de belangrijkste elementen van haar training zijn. Welke stappen vindt zij belangrijk in een goede training. Waar moet je op letten, welke signalen geeft een paard, hoe leer je een paard om te leren en hoe leg je een goede basis. Ze neemt de bezoekers mee in deze stappen. Welke stappen zet je zodat een paard vanaf het begin de juiste mindset krijgt. Paarden moeten ook onder moeilijke omstandigheden op ons kunnen blijven focussen en ontspannen. Hoe begin je de training zodat je uiteindelijk geen teugels nodig hebt om fijn te kunnen rijden. Yvet zal aan de slag gaan met twee combinaties en sluit af met één van haar eigen paarden.

Lees hier meer informatie over de clinic ‘Samenwerken en vertrouwen’ door Yvet Blokesch

Meer over Yvet Blokesch in Paard&Sport printeditie 2 - 2021

In de printeditie van Paard&Sport die afgelopen weekend verscheen vertellen Yvet Blokesch en Gert van den Hof over de do’s en don’ts tijdens het zadelmaken.

Twee do’s van Yvet:

 1. Geef je paard een goede ervaring voor de toekomst. Zadelmak maken draait niet alleen om een paard zo snel mogelijk berijden. Het is de eerste kennismaking met de ruiter op zijn rug. Als die goed gaat, bepaalt dat de rest van zijn leven.
 2. Leer het paard om te leren. Ik doe dat door veel grondwerk met het paard te doen. Het gaat niet specifiek om de uitvoering van de oefeningen, maar om leren dat het niet verkeerd is dat hij iets niet begrijpt. Hij moet leren in zijn hoofd te blijven nadenken en zich niet volledig af te sluiten. Als hij dat kan op de grond, kun je daarmee verder onder het zadel.

Twee don’ts van Yvet:

 1. Zie het eerste ritje niet als iets heel spannends waarin je rodeo moet verwachten. Met een goede voorbereiding gebeurt dat namelijk meestal helemaal niet. Soms komt het wel. Dat zijn meestal de minder bange paarden. Daar moet je dan even doorheen.
 2. Raak niet in paniek. Jouw taak is om het paard te helpen. Als hij ervandoor gaat, begin dan niet met de teugels korter te maken en te trekken. Je mag ze best iets korter pakken en sturen, maar laat daarna direct los. Alleen al zo denken maakt al een groot verschil bij jou.

Alle do’s en don’ts van Yvet en Gert lees je in de papieren editie van Paard&Sport.

Wil je niets missen?
Abonneer je dan gauw op de papieren versie van Paard&Sport. Voor € 7,50 ontvang je als lid 2x per jaar Paard&Sport op papier, in juni en november (€ 3,75 per nummer), met daarin 40 à 50 pagina's extra artikelen die niet in de digitale editie staan. Je ontvangt daarnaast per e-mail 4x de digitale editie in maart, juni, september en november. Klik hier voor meer informatie.

 

Ander Nieuws

 • De vier basisbehoeften van een sportpaard
  De vier basisbehoeften van een sportpaard
 • KNHS-Hartog Trophy: ‘Sommige ruiters onderscheiden zich nu al’
  KNHS-Hartog Trophy: ‘Sommige ruiters onderscheiden zich nu al’
 • Mooie winnaars in KNHS Topsport competitie
  Mooie winnaars in KNHS Topsport competitie