­ Vooraankondiging KNHS Instructeurscongres 2021 - KNHS

Vooraankondiging KNHS Instructeurscongres 2021

Geplaatst op 14 juni 2021

Op zondag 19 september 2021 vindt tijdens Horse Event de derde editie van het KNHS Instructeurscongres plaats. Een goede instructeur of docent is goud waard! Als instructeur leg je de basis voor goed paardrijden. Een belangrijke taak dus en daarom vinden we het belangrijk om onze instructeurs in het zonnetje te zetten. Tijdens het KNHS Instructeurscongres doe je als instructeur waardevolle informatie op waar je later zelf weer mee aan de slag kunt. Ook ontmoet je collega instructeurs uit het hele land en is er volop de mogelijkheid om van ideeën en gedachten te wisselen. Ook dit jaar wordt weer de HIP-Award uitgereikt aan de hippisch instructeur/docent van het jaar.

Het programma is breed van opzet met diverse sprekers met verschillende educatieve achtergronden. Dit jaar zijn er ook weer verschillende parallel sessies tijdens het congres. Je kunt zelf kiezen welke parallel sessies je wilt volgen.

Bij het laatste KNHS Instructeurscongres waren 350 instructeurs en docenten getuige van een veelzijdig programma dat vakkundig aan elkaar werd gepraat door Marion Schreuder. Topsprekers zoals gedragsbioloog Jan van Hooff en oud-schaatser Marianne Timmer deelden hun ervaringen. Ook dit jaar is er weer een afwisselend programma met interessante onderwerpen waar je als instructeur gewoon bij moet zijn!

Kaartverkoop
Vanaf 30 juni start de kaartverkoop voor het KNHS instructeurscongres. Een entreekaart voor het  KNHS Instructeurscongres kost €80,-. KNHS-instructeurs met een licentie betalen €40,- (Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van een licentie voor instructeurs). Heb je nog geen licentie, maar heb je er eentje aangevraagd? Stuur dan een mail naar academy@knhs.nl, dan zorgen wij ervoor dat je de kaarten met korting kunt bestellen. Je aanvraag moet eerst verwerkt zijn namelijk om van de korting gebruik te kunnen maken. De entree is inclusief toegang tot Horse Event, koffie ontvangst en lunch.

Licentiepunten: KNHS-instructeurs ontvangen 50 theoriepunten op de basiskwalificatie voor het deelnemen aan dit congres.

Verkiezing hippische docent/instructeur van het jaar 2021
Het KNHS Instructeurscongres op 19 september 2021 wordt afgesloten met de bekendmaking van de winnaar van de verkiezing hippische instructeur/docent van het jaar verkiezing. Stichting HIP (Hippische Innovatieve Projecten) organiseert voor de 3e keer de verkiezing van de Hippische instructeur/docent van het Jaar. In deze coronatijd hebben veel instructeurs en docenten een bijzondere prestatie moeten leveren en innovatief moeten handelen. Een waardering in de vorm van deze verkiezingen is misschien wel meer dan ooit nodig.

De verkiezing is een initiatief van Stichting HIP (Hippische Innovatieve Projecten) en de KNHS in samenwerking met het tijdschrift de Hippische Ondernemer. De verkiezing draagt bij aan de bevordering van goed onderwijs in de paardensector. Instructeurs kunnen nog tot 14 juli zichzelf voordragen of voorgedragen worden voor deze mooie erkenning. Lees hier alles over de Verkiezing van de Hippische instructeur/docent van het jaar 2021.

Categorie: Hippisch instructeur/docent van het jaar, KNHS Instructeurscongres 2021

Ander Nieuws

  • KNHS Ledendag op het NK-dressuur 2023
    KNHS Ledendag op het NK-dressuur 2023
  • KNHS in gesprek met minister Adema over transport van paarden tijdens warme dagen
    KNHS in gesprek met minister Adema over transport van paarden tijdens warme dagen
  • Masterclass Organiseren door Academy Bartels voor KNHS Young Leaders
    Masterclass Organiseren door Academy Bartels voor KNHS Young Leaders