­ Webinar rhinopneumonie naar aanleiding van uitbraak Valencia - KNHS

Webinar rhinopneumonie naar aanleiding van uitbraak Valencia

Geplaatst op 04 maart 2021

De rhinopneumonie uitbraak in Valencia roept veel vragen op bij paardenhouders en dierenartsen. Wat is de huidige status en wat kun je zelf doen als je een paard van rhinopneumonie verdenkt?

Donderdagavond 4 maart a.s. van 20.30 tot 21.30 uur geeft Paardenkrant-Horses.nl namens GD, faculteit Diergeneeskunde, KNHS, FNRS een korte update over de status van rhinopneumonie in Valencia en wat dat inhoudt voor de paardenhouderij in Nederland.

Dirk Willem Rosie zal als hoofdredacteur van de Paardenkrant-Horses.nl het webinar openen. Haike Blaauw schuift aan namens de FNRS. Kees van Maanen (GD) vertelt over de huidige status van rhinopneumonie in Europa, wat is het, hoe verspreidt het zich en hoe kun je testen? Marianne Sloet van Oldruitenborgh-Oosterbaan (fD) neemt je mee in het klinische beeld van de neurologische vorm, hoe te behandelen en belangrijker nog: wat je kunt doen om een uitbraak zo goed mogelijk te managen en zo mogelijk te voorkomen en Iris Boelhouwer (KNHS) vertelt wat het inhoudt voor de Nederlandse (top)wedstrijdsport.

Programma

 • 20.30 uur - Dirk Willem Rosie (Paardenkrant-Horses.nl) opening, gevolgd door Haike Blaauw (directeur  FNRS) 
 • 20.35 uur - Kees van Maanen (veterinair microbioloog,GD): vertelt u de huidige status in Europa, wat is rhinopneumonie, hoe verspreidt het zich en hoe kunt u het testen?
 • 20.50 uur - Marianne Sloet van Oldruitenborgh-Oosterbaan (hoogleraar inwendige ziekten paard, fD) neemt u mee in hoe de paardenhouder de ziekte kan herkennen, managen en zo mogelijk voorkomen.
 • 21.05 uur - Iris Boelhouwer (KNHS) vertelt wat het inhoudt voor de Nederlandse (top)wedstrijdsport. 
 • 21.10 uur - Vragen

Schrijf je nu in voor dit gratis webinar. Het webinar begint om 20.30 uur en duurt een uur. ​​​​​​​Je kunt het webinar volgen vanaf je computer, tablet of telefoon.

 

 

Categorie: Rhinopneunomie, webinar

Ander Nieuws

 • Webinar rhinopneumonie trekt 4.000 kijkers
  Webinar rhinopneumonie trekt 4.000 kijkers
 • #Woensdagwelzijnsweetje Rhinopneumonie
  #Woensdagwelzijnsweetje Rhinopneumonie
 • Neurologische vorm van rhinopneumonie bij Manege Lelystad
  Neurologische vorm van rhinopneumonie bij Manege Lelystad