­ Wederom brons voor Frank Hosmar op Paralympische Spelen - KNHS

Wederom brons voor Frank Hosmar op Paralympische Spelen

Geplaatst op 26 augustus 2021 in Dressuur & Para

Net als vijf jaar geleden was er vanmiddag de bronzen medaille voor ruiter Frank Hosmar en zijn ruin Alphaville N.O.P. bij de Paralympische Spelen in Tokio. In de individuele test in Grade V moest Hosmar net als in Rio de Janeiro Michelle George en Sophie Wells voor zich dulden. Al was de volgorde toen net andersom voor de amazones. “Een beetje teleurgesteld ben ik wel”, aldus Hosmar, die op meer had gehoopt.

“Een beetje teleurgesteld ben ik wel”, vertelt Hosmar na zijn proef. “Alphaville voelde zo goed aan en ik dacht van tevoren dit wordt mijn beste proef ooit. Maar paarden zijn geen machines. Misschien was hij vandaag niet zo gefocust op mij. Ik ga de video’s van mijn proef kijken om te zien wat er beter kan aanstaande maandag in de Kur. Er zaten wat kleine foutjes in, maar we hebben ook heel veel goede dingen laten zien. ”
Het resulteerde in een score van 73.405 procent. Daarmee kwam Hosmar direct achter zijn grote concurrente Michelle George uit België, die ruim 76% had behaald.
De Britse Sophie Wells, in Rio nog goed voor goud, behaalde met haar nog jonge in Nederland gefokte paard Don Cara .M precies één procent meer dan Hosmar en pakte daarmee het zilver.

Hoe was het voor Hosmar om een jaar langer te moeten wachten op de Spelen. “Vorig jaar was ik er al klaar voor. Dus ik ben blij dat we hier eindelijk kunnen rijden. Alphaville is fit en misschien kan hij nog wel naar Parijs over drie jaar. Maar ik heb ook nog andere paarden en wellicht neem ik die dan mee.”

Zondag rijdt Hosmar de teamtest voor de landenwedstrijd, maandag is de individuele finale voor alle Grades met de Kur op Muziek. Daarvoor plaatsten zich vandaag in Grades II, IV en V de beste acht van het klassement.

Morgen rijden Rixt van der Horst en Maud de Reu in Grade III om respectievelijk 12.31 uur en 14.42 uur Nederlandse tijd.

Uitslag Grade V, individuele proef
Goud Michele George (Bel), Best Of 8 (v.Bonifatius), 76.524%
Zilver Sophie Wells (GBR), Don Cara .M (v.Don Jovi), 74.405%
Brons Fank Hosmar (Haarle), Alphaville N.O.P. (v.Sandreo), 73.405%

Klik hier voor de volledige uitslag

Foto’s: Frank Hosmar en Alphaville N.O.P. (John Stroud)

Ander Nieuws

  • Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
    Hippiade 2023: Kampioenschapsreglement springen en dressuur staat online
  • Zes paardensporters van TeamNL naar Wereldbekerfinale Omaha
    Zes paardensporters van TeamNL naar Wereldbekerfinale Omaha
  • Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023
    Reglementswijzigingen dressuur en springen per 1 april 2023