­ Weer online dressuurproeven t/m klasse ZZ-Licht - KNHS

Weer online dressuurproeven t/m klasse ZZ-Licht

Geplaatst op 24 december 2021 in Dressuur & Para

Helaas ligt de wedstrijdsport weer even stil vanwege de huidige lockdown. Daarom willen we je graag de mogelijkheid geven om weer deel te nemen aan de online dressuurproeven op paardrijden.nl. Dit kon nog steeds t/m de klasse L2, maar wordt nu ook weer mogelijk gemaakt voor dressuurruiters t/m de klasse ZZ-Licht, zolang reguliere wedstrijden en/of meetmomenten niet mogelijk zijn. Lees goed de tijdelijke bepalingen door op www.paardrijden.nl

Wat is paardrijden.nl?
In 2020 lanceerde de KNHS het nieuwe platform paardrijden.nl. Op dit platform kun je online thuis opgenomen dressuurproeven laten beoordelen door officiële KNHS-juryleden. Het werd een groot succes met meer dan 22.000 inschrijvingen.

Hoe werkt het?
Je maakt een account aan op paardrijden.nl. Zodra je een video van jouw gereden proef hebt opgenomen stuur je deze in op www.paardrijden.nl. De ingestuurde proef wordt automatisch doorgezet naar een KNHS-jurylid die jouw proef beoordeelt. Zodra dit gereed is ontvang je binnen je eigen account het ingevulde protocol retour. Als je winstpunten hebt behaald, dan worden deze automatisch ook in jouw omgeving op Mijn KNHS vastgelegd.

 • Klassen B t/m M2: wekelijks is er een evenement, waarvan de eerste staat op 2 januari. Je video mag 7 dagen oud zijn op het moment van insturen.
 • Klassen Z1 t/m ZZL: om de week is er een evenement, waarvan de eerste staat op 2 januari. Je kunt je video opnemen in de week van het evenement of in de week daarvoor. In de even weken wordt je video doorgestuurd naar de jury.

Winstpunten
Je kunt online dressuurproeven voor winstpunten laten beoordelen t/m de klasse L2, dit is nu tijdelijk t/m de klasse ZZ-Licht, zolang reguliere wedstrijden en/of meetmomenten niet mogelijk zijn.

Kijk voor de aangepaste bepalingen op www.paardrijden.nl.  

Overzicht te verrijden proeven per klasse.

B

L1

L2

M1

M2

Z1

Z2

Z2 pony

ZZL

3

7

11

15

19

26

30

91

34

 

 

Ander Nieuws

 • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
 • Programma NK Dressuur 2023 bekend
  Programma NK Dressuur 2023 bekend
 • Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
  Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid