­ WK Jonge Dressuurpaarden: Inschrijving geopend - KNHS

WK Jonge Dressuurpaarden: Inschrijving geopend

Geplaatst op 02 april 2021

Van 25 t/m 29 augustus 2021 wordt in Verden de ‘FEI/WBFSH World Breeding Dressage Championships for Young Horses’ verreden. De beste de vijf-, zes- en zevenjarige dressuurpaarden strijden hier om de wereldtitels.

Het selectietraject wordt dit jaar georganiseerd door het KWPN. De paarden die geselecteerd waren voor de World Breeding Dressage Championships for Young Horses 2020 zijn uitgenodigd direct in te stromen tijdens de eerste observatietraining. Daarnaast kunnen paarden zich via twee observatiemomenten op dinsdag 20 en dinsdag 27 april a.s. selecteren voor de WK-selectie (per jaargang 30 paarden). Deelnemende paarden moeten als veulen geregistreerd zijn bij een in Nederland erkend en gevestigd stamboek (KWPN, KFPS & NRPS) dat ook is aangesloten bij de WBFSH. Uiteraard zijn de data onder voorbehoud van de geldende overheidsmaatregelen.

Tijdens deze aanlegtest wordt de Preliminary Dressage Test van de FEI per betreffende jaargang gereden en beoordeeld door de selectiecommissie WK jonge dressuurpaarden. Voor deelname aan het selectiemoment moeten de paarden per 1 april 2021 de volgende minimale stand hebben behaald:

 • 5-jarigen: L2 + 10 / M startgerechtigd
 • 6-jarigen : M2 + 10 / Z startgerechtigd
 • 7-jarigen : ZZ-Zwaar startgerechtigd

Het is inmiddels mogelijk om via Mijn KNHS in te schrijven voor deelname aan het observatiemoment. De ruiter dient lid te zijn van de KNHS en de combinatie in het bezit van een startpas.

Inschrijven

Meer informatie selectietraject

 

Ander Nieuws

 • Corona-update: lichte versoepelingen, onderlinge manege- en verenigingsactiviteiten voor alle leeftijden toegestaan vanaf 28 april
  Corona-update: lichte versoepelingen, onderlinge manege- en verenigingsactiviteiten voor alle leeftijden toegestaan vanaf 28 april
 • Coronavirus en paardensport
  Coronavirus en paardensport
 • Springjeugd internationaal van start na scoutingsdagen
  Springjeugd internationaal van start na scoutingsdagen