­ WK ponymennen: Oranje na dressuur op zilver - KNHS

WK ponymennen: Oranje na dressuur op zilver

Geplaatst op 17 september 2021 in Mennen & para

Nederland is het FEI wereldkampioenschap ponymennen in Le Pin au Haras uitstekend gestart. Het team van bondscoach Ad Aarts staat na het onderdeel dressuur voorlopig op de zilveren positie, nipt achter Zwitserland. Marijke Hammink leverde vandaag een belangrijke bijdrage aan dit resultaat door derde te worden bij de ponyvierspannen.

Op de derde dressuurdag was het de beurt aan de vierspannen. Marijke Hammink, op het vorige WK in 2019 nog winnares van het zilver, begon haar derde wereldkampioenschap voortvarend. De meningen van de juryleden waren verdeeld over de proef van Hammink; Twee juryleden plaatsen Hammink op de eerste plaats, het Duitse jurylid Klaus Christ zag er slechts een achtste plek in. De uiteindelijke score van 69,4% bracht de rijdster uit Bornerbroek naar een gedeelde derde plaats in het tussenklassement. Jan de Boer staat op de vijfde plaats, nadat zijn dressuurproef met 68,5% werd beloond.

Spannende landenwedstrijd
Het Nederlandse team verdedigt in de landenwedstrijd het WK-zilver dat in 2019 werd gewonnen. Een landenteam bestaat op dit kampioenschap uit twee rijders per rubriek. Voor het teamresultaat telt steeds het resultaat van de beste enkelspanrijder, beste tweespanrijder en beste vierspanrijder per onderdeel. Het Nederlandse team wordt gevormd door enkelspanrijders Brent Janssen (Swolgen) en Milou Huisman (Putten), tweespanrijders Melanie van de Bunt (Lunteren) en Rodinde Rutjens (Weert) en de vierspanrijders Marijke Hammink (Bornerbroek) en Jan de Boer (Terwolde).

Nederland staat nu op de tweede plaats, op slechts 2.2 strafpunten achter Zwitserland en nipt voor op Duitsland en België. Zaterdag staat de marathon op het programma en zondag volgt de afsluitende vaardigheid.

Uitslag dressuur WK Ponymennen vierspannen individueel klassement
1. Yannick Scherrer (ZWI) – 47.25 strafpunten
2. Steffen Brauchle (DUI) – 48.58
3. Tinne Bax (BEL) – 48.98
Marijke Hammink (Bornerbroek) – 48.98
5. Jan de Boer (Terwolde) – 50.44
10. René Limpens (Assendelft) – 62.83
15. Joey van der Ham (Noordwijk) – 67.03

Uitslag dressuur WK Ponymennen landenklassement
1. Zwitserland – 150.8 strafpunten
2. Nederland – 153.0
3. Duitsland – 154.1
4. België – 155.3

Het Nederlands team tijdens de opening van het WK ponymennen Foto: Facebook Le Haras du Pin

Ander Nieuws

  • Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start
    Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start
  • Drie keer WK-goud voor Nederlandse ponymenners *Update*
    Drie keer WK-goud voor Nederlandse ponymenners *Update*
  • Nederlandse menners oppermachtig bij CHIO Aken *Update*
    Nederlandse menners oppermachtig bij CHIO Aken *Update*