­ WK Voltige gaat van start - KNHS

WK Voltige gaat van start

Geplaatst op 26 augustus 2021 in Voltige

Vandaag gaat het WK voltige voor senioren officieel van start in het Hongaarse Boedapest. Nadat de kampioenschappen een jaar werden uitgesteld vanwege corona is het nu dan eindelijk zover. Nederland is in twee van de vier rubrieken vertegenwoordigd.

De selectie van bondscoach Claire de Ridder bestaat uit:

Squads/Team

Team de Wittegheit met het paard Wim en longeur Meta Jans

Dames individueel

Renske van Schaik met C.S.I. en longeur Cynthia Danvers

Annebeth Kubbe met Rammstein en longeur Lasse Kristensen

Daarnaast komen er voor andere landen nog enkele andere Nederlandse paarden aan de start. Maurits de Vries zal zijn Golden Wonder K voorbrengen voor de Verenigde Staten en Nienke de Wolff vertegenwoordigt maar liefst drie landen. Zij gaat de ring in voor Polen, Hongarije en de Verenigde Staten met haar paarden Dare Devil en Christmas PS Z. Cynthia Danvers heeft naast C.S.I. ook haar paard Rubin Royal 20 mee voor een voltigeur uit Groot-Brittannië. 

Nadat de paarden gisteren allemaal werden goedgekeurd door de dierenarts, kregen de deelnemers de gelegenheid om te trainen in de wedstrijdring. 's Avonds werd het kampioenschap officieel geopend tijdens de openingsceremonie. 

Vandaag staan de verplichte oefeningen op het programma. De Nederlanders komen vandaag om de volgende tijden in actie:

11:08 uur De Wittegheit

14:35 uur Renske van Schaik

15:49 uur Annebeth Kubbe

Morgen (vrijdag) vindt om 15:30 uur de Nations Cup plaats. Hierin strijden onze twee solo's samen met het team tegen de andere landenteams. Tijdens deze wedstrijd laat iedereen zijn kür zien. Deze scores tellen ook mee voor de individuele resultaten. Het gemiddelde hiervan bepaalt wie er door mogen naar de finale op zaterdag en zondag. 

De wedstrijd is live te volgen via Live Stream - FEI Vaulting World Championships 2021 - 2021 | Videos, Live Streams, Films and Shows | ClipMyHorse.TV. De resultaten worden live bijgehouden op VaultingResults.com – Live!

Foto's Marielle van Dijk

Ander Nieuws

  • Zes paardensporters van TeamNL naar Wereldbekerfinale Omaha
    Zes paardensporters van TeamNL naar Wereldbekerfinale Omaha
  • Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
    Reglementswijzigingen per 1 maart 2023
  • Belangrijkste paardensportevenementen in 2023
    Belangrijkste paardensportevenementen in 2023