­ Zonen van Totilas bezorgen Gal luxeprobleem: wie gaat er mee naar Tokio? - KNHS

Zonen van Totilas bezorgen Gal luxeprobleem: wie gaat er mee naar Tokio?

Geplaatst op 14 februari 2021 in Dressuur & Para

Met een geweldige 80,73% won Edward Gal gisteren met GLOCK’s Total US de Grand Prix op de de Kadervorming en Uitzendwedstrijd (K&U) in Tolbert. Met zijn andere topper GLOCK’s Toto Jr N.O.P. werd Gal tweede. Marlies van Baalen reed de derde Totilas nazaat, Go Legend DVB, naar de derde plaats. De NOS sprak gisteravond met Gal ver zijn Totilas-zonen.

Regerend Nederlands kampioen Edward Gal debuteerde in de Grand Prix met GLOCK’s Total US en overtuigde direct met een topscore van 80.73%. Ook met zijn kampioenspaard GLOCK’s Toto Jr. N.O.P. scoorde Edward Gal hoog. Het paar scoorde 79.71%, goed voor de tweede plaats. Marlies van Baalen eindigde met Go Legend DVB op de derde plaats en ook dat paard is een directe nazaat van Totilas.

Vanzelfsprekend was Gal tevreden. "Beide paarden hebben zich heel fijn laten zien. Deze wedstrijd is super om voor het eerst weer van start te gaan. Het is niet zo druk rond de ring, waardoor de paarden veel vertrouwen krijgen. Toto Junior is iets meer een krachtpatser, Total US iets eleganter. Maar het is geweldig om twee van zulke paarden te hebben op weg naar de Olympische Spelen van Tokio."


Edward Gal en GLOCK's Toto Jr Foto Digishots

Spelen in Tokio
Volgens bondscoach Alex van Silfhout zijn wedstrijden in voorbereiding op Tokio hard nodig. "We moeten weer in een wedstrijdritme zien te komen. Het is hier echt geweldig geregeld allemaal en ik ben zeer tevreden over de verrichtingen. Met vijftien combinaties boven de zeventig procent en echt een superkopgroep. Dit is pas weer de eerste wedstrijd, er zit nog meer in het vat. We gaan met vertrouwen verder met de voorbereidingen op weg naar Tokio."

Bekijk hier de uitzending van de NOS

Ander Nieuws

  • Verslag dressuurforum 14 september 2021
    Verslag dressuurforum 14 september 2021
  • Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start
    Wereldbekerseizoen 2021/2022 bijna van start
  • Tips van de top: De juiste hulpgeving
    Tips van de top: De juiste hulpgeving