­ Zonen van Totilas meldden zich bij CDI Exloo - KNHS

Zonen van Totilas meldden zich bij CDI Exloo

Geplaatst op 06 mei 2021 in Dressuur & Para

Edward Gal (Oosterbeek) was met zijn Totilas-zonen GLOCK’s Toto jr N.O.P. en GLOCK’s Total U.S. heer en meester in de Grand Prix op Bevrijdingsdag tijdens het CDI3* in Exloo. Helaas moest de kopman van TeamNL de tweede dag afzeggen nadat hij ’s nachts ziek was geworden. Dat maakte de weg vrij voor Adelinde Cornelissen en Marlies van Baalen die achter de Britse Charlotte Fry tweede werden in respectievelijk de Kür op Muziek en de Grand Prix Special. Het waren de zonen van Totilas die zich aan de top meldden in Exloo.

Nadat Edward in de Grand Prix oppermachtig was zijn twee Totilas-zonen GLOCK’s Toto jr. N.O.P. en GLOCK’s Total US. Waren het Marlies van Baalen met Go Legend en Adelinde Cornelissen met Governor, ook zonen van Totilas die zich meldden aan de top met de tweede en derde plaats in de Grand Prix Special.
Adelinde Cornelissen (Nijkerk) reed de elfjarige hengst Fleau de Baian (v.Jazz) naar de tweede plaats in de Kür op Muziek op de muziek van haar voormalige toppaard Parzival, de volle broer van Fleau de Baian. Samen met de tienjarige hengst Governor, die gefokt is uit de volle zus beide paarden, eindigde Adelinde in hun tweede Grand Prix Special op de derde plaats met een mooie score van 74,106% .
Marlies van Baalen (Brakel) deed het met Go Legend, net als Governor ook een zoon van legende Totilas, nog beter en eindigde als tweede met 74,319 procent.

Bondscoach Alex van Silfhout regeert opgetogen na twee dagen Exloo: “Ik denk dat we mooie, nieuwe combinaties hebben gezien. De tijd zal leren of we die op tijd klaar hebben voor de Spelen in Tokio, maar in ieder geval voor de komende jaren ziet het er goed uit. Paarden als Governor, Go Legend en de paarden van Edward Gal lopen al mooie proeven, maar er zit nog veel meer in. Na Opglabbeek, veertien dagen geleden, en Exloo heb ik nog geen beeld van combinaties voor Tokio. De observatiewedstrijden moeten nog komen. Het is een korte periode richting de Spelen waarin nog veel kan veranderen. Maar de resultaten van de afgelopen tijd is een mooie opsteker. Veel combinaties hebben nu voldaan aan de scores waarmee ze op vijfsterren-niveau mogen starten. De druk is er wat dat betreft af. Het zijn jonge paarden die ervaring op moeten doen en tegelijkertijd willen we ze fit houden.”

Door het uitvallen van Edward Gal waren de hoogste podiumplaatsen vandaag voor de Britse Charlotte Fry, die in het Brabantse Den Hout woonachtig is en de paarden van de Nederlandse hengstenhouder Gert Jan van Olst met succes uitbrengt.

Grand Prix: Gal op 1 en 2
Edward Gal won op Bevrijdingsdag de Grand Prix op Toto jr. met 78.826%. Met Total US kreeg Gal een percentage van 77.783% en werd tweede.
Met GLOCK’s Toto jr. N.O.P. liet Edward Gal een mooie, zo goed als foutloze proef zien. Vergeleken met zijn internationale debuut, anderhalve week geleden in Opglabbeek, was de hengst meer gelaten. De piaffe-passage tour was prachtig en voor de eerste piaffe verscheen ook een 10 op het protocol. De twee 5*-juryleden aan de ring vonden de proef ruim 80% waard. De 74.674% van het jurylid bij E drukte de score wat. Er kwam uiteindelijk 78.826% op het scorebord.
Gal kende met Total US een goede start van de proef. De KWPN-hengst liet een imponerende passage zien, ruim scharende appuyementen en mooie drafversterkingen. Ook in de galoptour liet de hengst zijn kwaliteiten zien. Alleen in het zig-zag appuyement sloop een duur foutje waardoor de totaal score net onder die van Toto kwam, 77.783%

Uitslagen CDI3* Exloo, 5 en 6 mei

Grand Prix, 5 mei
1. Edward Gal (Oosterbeek), GLOCK’s Toto jr N.O.P. (v.Totilas), 78,826%
2. Edward Gal (Oosterbeek), GLOCK’s Total U.S. (v.Totilas), 77,783%
3.Charlotte Fry (GBR), Everdale (v.Lord Leatherdale), 76,484%
5. Adelinde Cornelissen (Nijkerk), Governor (v.Totilas), 74,652%

Grand Prix Kur op Muziek, 6 mei
1. Charlotte Fry (GBR), Dark Legend (v.Zucchero), 81,560%
2. Adelinde Cornelissen (Nijkerk), Fleau de Baian (v.Jazz), 78,325%
3. Marieke van der Putten (Groesbeek), Her Majesty TF RS2 (v.Florencio), 76,415%

Grand Prix Special, 6 mei
1.Charlotte Fry (GBR), Everdale (v.Lord Leatherdale), 77,213%
2. Marlies van Baalen (Brakel). Go Legend (v.Totilas), 74,319%
3. Adelinde Cornelissen (Nijkerk), Governor (v.Totilas), 74,106%

Klik hier voor de volledige uitslagen van CDI3* Exloo

Foto's: Marlies van Baalen met Go Legend en Adelinde Cornelissen en Governor (www.digishots.nl)

Ander Nieuws

  • Uijtewaal, Schakel, Krijnsen en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Almelo
    Uijtewaal, Schakel, Krijnsen en Nobel bovenaan bij KNHS Para Dressuur Trophy Almelo
  • Column Gerard Arkema: “Hippiade nieuwe stijl zorgt voor goede afdronk”
    Column Gerard Arkema: “Hippiade nieuwe stijl zorgt voor goede afdronk”
  • Bos, Van Doremalen, Gijsen en Kikkert - van der Linde winnen finale KNHS-Anemone Horse Trucks Cup
    Bos, Van Doremalen, Gijsen en Kikkert - van der Linde winnen finale KNHS-Anemone Horse Trucks Cup