­ 18 september KNHS Instructeurscongres 2022 - KNHS

18 september KNHS Instructeurscongres 2022

Geplaatst op 07 april 2022

Op zondag 18 september 2022 vindt tijdens Horse Event, na een onderbreking van 2 coronajaren, de derde editie van het KNHS Instructeurscongres plaats. Een goede instructeur of docent is goud waard! Als instructeur leg je de basis voor goed paardrijden. Een belangrijke taak dus en daarom vinden we het belangrijk om onze instructeurs in het zonnetje te zetten. We hebben dit KNHS Instructeurscongres weer een breed programma met diverse sprekers met verschillende educatieve achtergronden.

Bij het laatste KNHS Instructeurscongres waren 350 instructeurs en docenten getuige van een veelzijdig programma dat vakkundig aan elkaar werd gepraat door Marion Schreuder. Topsprekers zoals gedragsbioloog Jan van Hooff en oud-schaatser Marianne Timmer deelden hun ervaringen. Ook dit jaar is er weer een afwisselend programma met interessante onderwerpen en verschillende parallel sessies. Instructeurs kunnen zelf kiezen welke parallel sessies ze willen volgen. Kortom dit is een dag waar je als instructeur gewoon bij moet zijn! 

 

Kaartverkoop 

Vanaf 1 juli start de kaartverkoop voor het KNHS instructeurscongres. Een entreekaart voor het  KNHS Instructeurscongres kost €90,-. KNHS-instructeurs met een licentie betalen €63,- (Excl. €1,05 servicekosten) (Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van een licentie voor instructeurs). Heb je nog geen licentie, maar heb je er eentje aangevraagd? Stuur dan een mail naar academy@knhs.nl, dan zorgen wij ervoor dat je de kaarten met korting kunt bestellen. Je aanvraag moet eerst verwerkt zijn namelijk om van de korting gebruik te kunnen maken. De entree is inclusief toegang tot Horse Event, koffie ontvangst en lunch. 

Licentiepunten: KNHS-instructeurs ontvangen 50 theoriepunten op de basiskwalificatie voor het deelnemen aan dit congres. 

 

Verkiezing hippische docent/instructeur van het jaar 2022

Tijdens het KNHS Instructeurscongres wordt ook dit jaar weer de HIP Award uitgereikt aan de Hippische docent/instructeur van het Jaar!

Hippische docenten en instructeurs staan aan de basis van goed en verantwoord paardrijden. Stichting HIP vindt dat het vakmanschap in deze tak van sport beloond mag worden. Middels de verkiezing Hippische docent/instructeur van het Jaar wordt een podium gegeven en prijzen toegekend aan de winnaar. De winnaar ontvangt de ‘HIP Award’, en een bedrag van € 1.000, dat in overleg met Stichting HIP kan worden besteed aan een vervolgopleiding, stage of andere activiteit die ten goede komt aan de kennisverbreding of persoonlijke ontwikkeling van de winnende docent/instructeur. 

 

De winnaars van de vorige edities, Hester Bransen, Antoinette Diks en Danielle Kok inspireerden andere instructeurs en docenten om zich voortdurend te blijven bekwamen en ontwikkelen. Veel ruiters en amazones plukken hier de vruchten van. 

 

Elke hippische instructeur, trainer of docent die gecertificeerd is van een, door de overheid erkende, MBO of HBO opleiding of bij een KNHS/ORUN erkende opleiding kan tot uiterlijk 17 mei 2022 zich inschrijven of voorgedragen worden. Meer informatie over deelnemen, voordragen en de criteria vind je hier.

 

 

 

Categorie: knhs academy, Instructeurscongres 2022, instructeur, licentiepunten

Ander Nieuws

  • KNHS Ledendag op het NK-dressuur 2023
    KNHS Ledendag op het NK-dressuur 2023
  • KNHS in gesprek met minister Adema over transport van paarden tijdens warme dagen
    KNHS in gesprek met minister Adema over transport van paarden tijdens warme dagen
  • Masterclass Organiseren door Academy Bartels voor KNHS Young Leaders
    Masterclass Organiseren door Academy Bartels voor KNHS Young Leaders