­ Ad Aarts met ervaren team naar WK Enkelspan - KNHS

Ad Aarts met ervaren team naar WK Enkelspan

Geplaatst op 20 augustus 2022 in Mennen & para

Bondscoach Ad Aarts heeft zijn selectie bekend gemaakt voor het FEI Wereldkampioenschap Enkelspan dat van 15 tot en met 18 september 2022 in Le Pin au Haras verreden wordt. Aarts heeft een groep zeer ervaren enkelspanrijders tot zijn beschikking om de gouden teammedaille uit 2020 te kunnen verdedigen.

Op de vorige twee wereldkampioenschappen in 2018 en 2020 wonnen de enkelspanrijders van TeamNL de landenwedstrijd. Ook op het komende WK is Oranje sterk vertegenwoordigd. De bondscoach heeft Saskia Siebers, Eline Houterman en Frank van der Doelen aangewezen als teamrijders. Aan ervaring geen gebrek, want deze drie menners reden allemaal al drie eerdere wereldkampioenschappen. Saskia Siebers is titelverdedigster in de individuele strijd om het eremetaal. Zij won in 2016 brons, in 2018 zilver en in 2020 goud.

Allround en fit
Bondscoach Ad Aarts: “We hebben in aanloop naar dit WK wat pech gehad met enkele blessures. Toch heb ik een allround, fit en ervaren team kunnen samenstellen. We hebben volgende week nog een trainingsweekend, daar gaan we de puntjes op de ‘i’ zetten.”
Het wordt een spannend kampioenschap, want de concurrentie is groot, meent de bondscoach. “Andere landen zijn ook heel sterk, het zit allemaal dicht bij elkaar. Ik hoop met dit team te kunnen scoren.”

Teamrijders
Saskia Siebers (Maarheeze) – Axel
Eline Houterman (Horst) – Fino Uno Toltien
Frank van der Doelen (Nuland) – Iverno

Individuele rijders
Christiaan Provoost (Domburg)(1e reserve) – Duran-H
Rudolf Pestman (Eext) – Lord Latimer

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen kan de organisatie meer menners een startplaats geven. Mochten er meer startplaatsen beschikbaar komen, dan mogen onderstaande menners (in deze volgorde) ook afreizen naar het wereldkampioenschap.
Piet de Ronde (Asch) – Mr Bojangles
Elke van der Snoek (Kubaard) – Buddy
Dirk van Beckhoven (Noordhoek) – Havilina

Begeleidingsteam
Bondscoach: Ad Aarts (Liessel)
Team veterinair: Schelto Jonker (Vorden)

Foto: Saskia Siebers

Ander Nieuws

  • Vierspanrijders TeamNL winnen landenwedstrijd Royal Windsor
    Vierspanrijders TeamNL winnen landenwedstrijd Royal Windsor
  • Chardon, Hammink en Rutjens winnen in Lähden
    Chardon, Hammink en Rutjens winnen in Lähden
  • TeamNL-menners domineren WB-kwalificatie in Kronenberg
    TeamNL-menners domineren WB-kwalificatie in Kronenberg