­ Anemone Horse Trucks breidt sponsoring KNHS uit - KNHS

Anemone Horse Trucks breidt sponsoring KNHS uit

Geplaatst op 03 februari 2022 in Dressuur & Para

Anemone Horse Trucks is sinds 1 januari 2020 medesponsor van de KNHS - Anemone Horse Trucks Greenpoint Cup en is per 1 januari 2022 volledige sponsor van deze dressuurcompetitie. Daarnaast worden de Pony’s en Children toegevoegd aan de competitie. De KNHS - Anemone Horse Trucks Cup heeft als belangrijkste doel om de ontwikkeling van de Nederlandse Children (12 t/m 14 jaar), Ponyruiters (12 t/m 16 jaar), Junioren (14 t/m 18 jaar) en Young Riders (16 t/m 21 jaar) dressuur te stimuleren.

Stefan van Kooten, directeur en eigenaar van Anemone Horse Trucks licht toe waarom deze competitie belangrijk voor zijn bedrijf is: “We dragen graag bij aan talentontwikkeling, de jeugd heeft immers de toekomst. In deze competitie kunnen jonge talentvolle ruiters op de grotere concoursen rijden en zich meten met de beste in hun leeftijdsklasse. Het is belangrijk dat jonge talenten een kans krijgen om zich te ontwikkelen en ervaring op doen op een hoger niveau. Na een fijne samenwerking met Greenpoint kregen we de mogelijkheid om volledige sponsor van de dressuurcompetitie te worden én de pony’s en Children toe te voegen. Daar hebben we niet lang over getwijfeld. Wij zijn trots om als sponsor ons steentje te kunnen bijdragen aan de jeugd.”

Iris Boelhouwer, directeur topsport bij de KNHS, is erg blij met de uitbreiding van de sponsoring door Anemone Horse Trucks: “De KNHS - Anemone Horse Trucks Cup is een belangrijke competitie voor de top van onze jeugdruiters en -amazones in de discipline dressuur. Dat deze topsportcompetitie nu ook voor zowel Pony’s als Children georganiseerd kan worden is fantastisch. We zijn erg blij dat Anemone Horse Trucks op deze manier een substantiële bijdrage levert aan de ontwikkeling van de Nederlandse dressuurjeugd.”

Vanaf 1 februari worden er verschillende aanpassingen gedaan in de kadercriteria. Voor opname in de kaders Junioren en Young Riders gelden dan alleen scores die behaald zijn op een CDI en tellen de bij de KNHS - Anemone Horse Trucks Cup resultaten niet meer mee voor kadervorming. Wel geldt voor deze leeftijdscategorieën dat de in deze competitie behaalde scores meetellen voor uitzending naar internationale wedstrijden. Voor de Children en de Pony’s gelden de wedstrijden van de KNHS - Anemone Horse Trucks Cup voor zowel kadervorming als uitzending naar internationale wedstrijden. Aangezien de KNHS - Anemone Horse Trucks Cup een platform biedt waar combinaties op hoog niveau kunnen starten, is het voor de bondscoach een mooi moment om te kijken wat het niveau is van de deelnemers.

Startgerechtigdheid
Startgerechtigd in de competitie zijn:

Children
• Combinaties opgenomen in de klasse Z1 + 1 winstpunt of hoger en in bezit zijn van een geldige startpas van de KNHS.
• Ruiters / amazones die in het jaar 2022 de 12-jarige leeftijd bereiken en die in 2022 de maximum leeftijd van 14 jaar bereiken / bereikt hebben.

Pony’s
• Combinaties opgenomen in de klasse Z2 categorie D + 1 winstpunt of hoger en in bezit zijn van een geldige startpas van de KNHS.
• Ruiters / amazones die in het jaar 2022 de 12-jarige leeftijd bereiken en die in 2022 de maximum leeftijd van 16 jaar bereiken / bereikt hebben.

Junioren
• Combinaties opgenomen in de klasse Z2 + 1 winstpunt of hoger en in bezit zijn van een geldige startpas van de KNHS.
• Ruiters / amazones die in het jaar 2022 de 14-jarige leeftijd bereiken en die in 2022 de maximum leeftijd van 18 jaar bereiken / bereikt hebben.

Young Riders
• Combinaties opgenomen in de klasse ZZ-Licht + 1 winstpunt of hoger en in het bezit zijn van een geldige startpas van de KNHS.
• Ruiters / amazones die in het jaar 2022 de 16-jarige leeftijd bereiken en die in 2022 de maximum leeftijd van 21 jaar bereiken / bereikt hebben

Kalender en inschrijven
De KNHS - Anemone Horse Trucks Cup 2022 start vrijdag 25 en zaterdag 26 februari in Someren. De overige data en competitiebepalingen zijn te vinden op www.knhs.nl/top-sport/knhs-competities/knhs-anemone-horse-trucks-greenpoint-cup.

Over Anemone Horse Trucks
Anemone Horse Trucks heeft met al haar klanten iets gemeen, dat is de passie voor paarden. Vanuit die passie levert zij al sinds 1996 paardenvrachtwagens aan kwaliteitsbewuste klanten in binnen- en buitenland. U kunt bij Anemone Horse Trucks terecht voor nieuwe en gebruikte paardenvrachtwagens uit voorraad of op maat gemaakt. De collectie varieert van paardenwagens voor 2 paarden - geschikt voor het B-rijbewijs - tot grote paardenvrachtwagens met een luxe living. De verkoopspecialisten helpen u graag met een scherp leasevoorstel en verzekeringsvoorstel. Tevens staan de servicemedewerkers in de werkplaats klaar om uw paardenvrachtwagen in optimale conditie te houden. Via Horsetrucks For Rent.com is er de mogelijkheid om een paardenwagen te huren.

Ander Nieuws

  • KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
    KNHS-Anemone Horse Trucks Cup weer van start
  • Programma NK Dressuur 2023 bekend
    Programma NK Dressuur 2023 bekend
  • Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid
    Thamar Zweistra derde in WB-wedstrijd Madrid