­ Anne Meulendijks met ‘speciale’ Issey tweede in Nationale Grand Prix - KNHS

Anne Meulendijks met ‘speciale’ Issey tweede in Nationale Grand Prix

Geplaatst op 22 juni 2022 in Dressuur & Para

Het startsein is gegeven op een zonovergoten CHIO Rotterdam. De dressuurtop trapte vandaag af met de Nationale Grand Prix waarin Anne Meulendijks als tweede eindigde met Johnson-nazaat Issey, voor Judith Ribbels op Fun Fun EB (v. Sorento).

Waar het CHIO Rotterdam vorig jaar nog als opmaat gold naar de Olympische Spelen in Tokio, is het nu de derde observatiewedstrijd in aanloop naar het WK in Herning. Naast het CDIO5* waaronder de landenwedstrijd valt, komt de rest van de Nederlandse dressuurtop in Rotterdam in het CDN (nationaal) aan start. Ze rijden de Grand Prix en de Grand Prix Special in de internationale ring en worden beoordeeld door de internationale juryleden. De Grand Prix viel vandaag ten prooi aan Katie Duerhammer met Quartett (v. Quaterback). De Amerikaanse zette ruim 72 procent op het scorebord.

Echt speciaal
Het leek erop dat Anne Meulendijks als laatste deelnemer toch nog de Nederlandse vlag op de toppositie kon plaatsen. Aangezien één jurylid de score echter behoorlijk drukte, moest de amazone genoegen nemen met de tweede positie (71.848%). Meulendijks maakte in 2019 nog deel uit van het zilveren EK-team in Rotterdam en keert dit jaar terug op het hoogste niveau, ditmaal met jonge Issey. Een talent in de dop, want hoewel de slechts negenjarige ruin nog weinig ervaring heeft op het hoogste niveau, weet hij direct mee te dingen naar de winst. “Ik ben heel tevreden! Dit is onze zesde wedstrijd samen en zelfs nog maar onze vierde Grand Prix, dus dat is nog niet zo veel eigenlijk, hè?”, lacht Anne Meulendijks. “Issey leert zo veel en wordt elke proef beter, hij is een echt wedstrijdpaard. Hij heeft zoveel kwaliteiten, we missen alleen nog wat ervaring en moeten elkaar nog beter leren kennen. Zijn karakter is echt een pluspunt, als je zo bij de les blijft terwijl je voor de eerste keer in zo’n indrukwekkend stadion loopt, dan ben je wel speciaal. Nu op naar de Special morgen!”

Judith Ribbels maakt top drie compleet
Judith Ribbels ging vrij vroeg van start in de middag en lange tijd leek haar score van 71.130% met Fun Fun EB (v. Sorento) ongenaakbaar, maar uiteindelijk bleek de derde plek het maximale. Kirsten Brouwer wist haar KWPN-goedgekeurde Foundation RR (v. United) naar de vijfde positie te rijden.

Grand Prix Special en Nations Cup
Morgenochtend gaat de Grand Prix Special van start om 07.30 uur, waarna het programma verder gaat met de FEI Nations Cup Grand Prix om iets na negen. Zaterdag vindt de ontknoping van de dressuurstrijd tussen de landenteams plaats met om 16.00 uur de Grand Prix Special en om 19.10 uur de Kür op Muziek. Dit is allemaal live te volgen via de livestream op CHIO.nl. Liever deze talenten in levende lijven aanschouwen? Als KNHS-lid krijg je op de tickets van donderdag 50% korting met de actiecode KNHS502022Donderdag. Bekijk het gehele programma en bestel je tickets hier.

Uitslag Grand Prix, nationaal
1. Katie Duerrhammer (USA) met Quartett (v. Quaterback), 72.087%
2. Anne Meulendijks (Heeze) met Issey (v. Johnson), 71.848%
3. Judith Ribbels (Eibergen) met For Fun EB (v. Sorento), 71.130%

Klik hier voor de volledige uitslag.

Anne Meulendijks met Issey Foto: Digishots

Ander Nieuws

  • NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
    NHC oefendressuur en oefenspringen in Ermelo op Eerste Paasdag
  • Heiden, Van Nek, Evers en Kikkert-Van der Linde winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Bergschenhoek
    Heiden, Van Nek, Evers en Kikkert-Van der Linde winnen KNHS-Anemone Horse Trucks Cup Bergschenhoek
  • Inschrijving WK Jonge Dressuurpaarden geopend
    Inschrijving WK Jonge Dressuurpaarden geopend